Alo!

Novakov najbolji srpski teniser saznao imena rivala na vimbldonu pakao na travi! lajović na Federera

- Piše: L. DUMELJIć luka.dumeljic@alo.rs

Pred Novakom Đokovićem je težak put. Našem najboljem teniseru nije mnogo pomoglo to što je postavljen za drugog nosioca trećeg grend slema u sezoni, a posle žreba je saznao da će ga put ka povratku u sam teniski vrh voditi preko nekih „aždaja”!

Novak će u prvom kolu, u utorak, igrati protiv Martina Kližana, 44. igrača planete. U drugom kolu ga čeka bolji iz duela Ernesto Eskobedo - Adam Pavlašek, a potom sledi pakao. Noletov potencijal­ni rival u trećem kolu je Huan Martin del Potro, u osmini finala najverovat­nije Gael Monfis ili Felisijano Lopes, u četvrtfina­lu Dominik Tim, a u borbi za finale najteži mogući rival na ovoj vrsti podloge - Rodžer Federer!

Ukoliko pobedi Švajcarca, Đokovićevi potencijal­ni rivali u finalu biće prvi reket planete i branilac titule Endi Mari ili Rafael Nadal, desetostru­ki osvajač Rolan Garosa.

- Dobro je što nisam među glavnim kandidatit­ma na Vimbldonu. Imao sam sreće da prethodnih osam ili devet godina imam mnogo uspeha. Na svaki turnir sam dolazio kao jedan od glavnih kandidata, a to ponekad predstavlj­a opterećenj­e - rekao je Novak.

U poslednjih 12 meseci, četvrti igrač na svetu osvojio je samo dva turnira, pa na Vimbldon ne dolazi kao favorit broj jedan.

- Naravno da pritisak uvek postoji, jer sam ostvario dosta toga u karijeri i normalno je da ljudi od mene očekuju najbolje partije. Međutim, trudim se da smanjim pritisak, zato što želim da budem maksimalno dobar u ovom delu karijere. To što želim da smanjim pritisak ne znači da ne želim da osvajam turnire, zato i igram profesiona­lno tenis ističe naš teniser.

Novak će ove sezone upisati 13. učešće na

Vimbldonu, a taj turnir je u karijeri osvajao tri puta - 2011, 2014. i 2015. Za titulu i

2000 ATP poena tokom predstojeć­e dve nedelje boriće se 128 tenisera, a srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije ima priliku da osvoji 68. trofej u karijeri. Ni ostali srpski teniseri nisu imali mnogo

sreće u žrebu za Vimbldon, a čini se da je najgore prošao Dušan

Lajović, koji će u slučaju da pobedi kvalifikan­ta u drugom kolu igrati

protiv Rodžera Federera.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia