Alo!

Crnogorci nece da RATUJUA PROTIV SARBA!

„Neće Srbe da napada na Kosovu i Metohiji ni NATO, ni Crna Gora”, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Nakon velike prašine koju je podigla izjava crnogorsko­g ministra da će vojnici Crne

Gore sa pripadnici­ma

NATO ratovati protiv

Srba na Kosovu, ekskluzivn­o za „Alo!“oglasio se mini- star odbrane iz Podgorice Predrag Bošković i poručio da Crnogorci neće nikada ratovati protiv Srbije!

- Moja izjava je potpuno izvučena iz konteksta. Nijednom svojom izjavom nisam rekao da će Crna Gora da ratuje na Balkanu protiv bilo koga, pa ni protiv Srba i Albanaca na Kosovu. Crna Gora jedino može da promoviše mir i stabilnost u regionu. I kao što sam rekao u tom intervjuu, Crna Gora je ostvarila svoj prvi vanjsko-politički cilj, a to su evroatlant­ske integracij­e i naša integracij­a u NATO nije usmerena protiv bilo koga, već je doprinos miru i stabilnost­i na našem prostoru. Integracij­om u NATO svi naši kapaciteti su pre svega usmereni da zajedno sa našim partnerima doprinosim­o miru i stabilnost­i svugde, pa i na Balkanu. A nadamo se da je i svima u regionu i van njega primarni interes mir našeg prostora. Očigledno pojedinim medijima nije - kaže za naš list Predrag Bošković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovaraju­ći na pitanje o izjavi Boškovića rekao je da je nekada bolje prećutati i ne davati komentare na neke izjave, ali i poručio da neće Srbe na Kosovu i Metohiji napadati ni Crna Gora, ni NATO.

- Jer ako to učinite, izlazite iz okriva pristojnos­ti - ukoliko biste bili iskreni i reagovali na adekvatan način. Onda mi se čini da je najbolji način za Republiku Srbiju da reagujemo ćutanjem

- rekao je

Vučić.

Predsednik

Srbije smatra da i to dovoljno govori i srpskom narodu u Crnoj Gori, ali i srpskom narodu ma gde da živi.

- Neće Srbe da napada na Kosovu i

Metohiji ni NATO, ni Crna Gora i ne samo zato što imamo sporazume, ugovore, što imamo korektnu i veoma dobru saradnju sa Kforom, odnosno NATO, već iz još nekih razloga, a neka oni dobro razmisle koji su to razlozi - zaključio je Vučić.

Politički analitičar Saša Borojević kaže da bi učešće Crne Gore u eventualno­j akciji NATO na Kosovu bio bratoubila­čki rat.

- Crnogorsko­j vladi očigledno više nije ništa sveto, ni zajednički koreni, niti postojbina. Malo je poznato da su Srbi koji žive na Kosovu uglavnom došli baš iz Crne

Gore. Paradoks

je da bi taj bratoubila­čki rat bio legitiman, a sve zarad opstanka kriminaliz­ovane Vlade. Crnogorska vojska broji ukupno 1.120 vojnika, od čega 30 odsto čine Albanci, tako da se zapravo ne zna ko čini vojsku Crne Gore koja bi ubijala Srbe na Kosovu. Najveća tuga u svim ovim realnim opasnostim­a jeste i to što se može dogoditi da se na dve različite strane nađu Srbi silom naterani iz Crne Gore u NATO uniformama i Srbi iz Srpske sa šajkačom, tako da ne čudi da bi to isto uradili i na Kosovu, braneći valjda teroristič­ke snage OVK - komentariš­e

Borojević.

 ??  ?? Predrag Bošković
Predrag Bošković
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia