Alo!

Vučić: Anđus je i meni slao poruke

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da nema komentar na hapšenje novinara Dejana Anđusa i da državni organi u tom slučaju treba da rade svoj posao.

- Nemam apsolutno nikakav komentar. Neka državni organi rade svoj posao. Uveren sam da će nadležni organi bez straha i po zakonu uraditi svoj posao. Verujem da će kod nijh prevladati zakoni i propisi - rekao je Vučić novinarima u Uzićima kraj Požege.

- Od suštinskog značaja je to da ne postoji sumnja u poštenje ljudi koji upravljaju zemljom. Na nadležnim organima je da utvrde šta ko radi, kao i kako to čini - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li poznaje Milojicu Markovića, vlasnika „Srem puta”, zbog čijih je optužbi za ucenu uhapšen Anđus, rekao je da ga je video jednom, pre tri godine.

- Tada sam primio više osoba. Marković se žalio da ga ometaju da radi svoj posao. Rekao sam mu da moraju da rade po zakonu i nikada više nisam imao kontakt sa njim, osim što mi je Anđus slao poruke više puta - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, nadležni organi treba da ustanove da li je Anđus možda uzimao novac od nekoga.

- Mislim da je to važno da se u Srbiji zna. Išao sam na poligraf kada su me optuživali za takve stvari. Drugi su lagali, ali nisu smeli da idu. Ja sam uvek za to da se istina ustanovi i da nadležni rade svoj posao - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da su neki pokušavali da ga reketiraju, ali da on ne voli da plaća reket.

- Znate kako to funkcioiše... Visoko sofisticir­ani reket je plaćan godinama i godinama. To su svi radili, ali ja odbijam i neću! - poručio je Vučić.

Televizijs­ki voditelj i sportski novinar Anđus uhapšen je 30. juna zbog pokušaja iznude, pošto je od jedne osobe uzeo 30.000 evra. Policija je potvrdila da je snimljen trenutak primopreda­je koverte u kojoj je bio novac.

Prema nezvanični­m saznanjima, on je od jednog biznismena više meseci pokušavao da iznudi novac kako u svojim emisijama ne bi otkrivao detalje o njemu i njegovom biznisu. Od tog biznismena je, navodno, do sada uzeo preko 600.000 evra. Udruženje novinara Srbije je ipak zatražilo od vlasti da saopšte da li je Anđus uhapšen zbog krivičnog dela koje nema veze sa novinarstv­om ili zbog toga što je u svojoj emisiji i intervjuim­a kritikovao vlast. E. A.

 ??  ?? Vučić: Neka nadležni
rade svoj posao
Vučić: Neka nadležni rade svoj posao
 ??  ?? Dejan Anđus suočen s teškim optužbama
Dejan Anđus suočen s teškim optužbama
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia