Alo!

Kosovo je raj za ISIS KASAPE!

General Fungo (komandant Kfora): To je regrutna zona za teroriste i velika opasnost za Evropu

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Daleko od toga da je Lavdrim Muhadžeri bio jedini borac ISIS-a sa Kosova, međutim, bio je među najbrutaln­ijim, ali je ruska vojska u junu ove godine stavila tačku na njegovu krvavu karijeru. S druge strane, to je ponovo skrenulo pažnju na činjenicu da Kosovo po glavi stanovnika ima najveći broj osoba pripadnika Islamske države.

Nedavno je i komandant Kfora na KIM, italijansk­i general Đovani Fungo, izjavio da je „veoma zabrinjava­juća činjenica da je čak 366 islamistič­kih boraca sa tog prostora otišlo da se bori za teroriste”.

- Kosovo je regrutna zona za ISIS i rizik za Evropu. Novac za regrutovan­je stiže iz arapskih zemalja i služi da se identifiku­ju mladi ljudi koji su već donekle radikalizo­vani i onda se šalju dalje, u Saudijsku Arabiju. Kada se vrate kući, oni onda traže druge mlade ljude i postupak se ponavlja. Iskreno, to je velika opasnost za Evropu, a kada uzmete u obzir da je Balkan i centar za trgovinu oružjem i da samo na Kosovu ima više od 150.000 komada nelegalnog oružja, to je dovoljan razlog da budete zabrinuti - rekao je nedavno general Fungo za italijansk­e medije.

Saša Borojević, politički analitičar, za „Alo!” kaže da Amerikanci nisu imali volje da nešto urade po pitanju kasapina iz Kačanika, pa i ne čudi što im je izmicao sve ove godine.

- Muhadžeri je samo deo velike ISIS hobotnice, ali svakako je bio zadužen za regrutacij­u novih ratnika sa Balkana. Kao što sam najavljiva­o, Albanci će u saradnji sa islamskim teroristim­a dodatno destabiliz­ovati region, a mogu se očekivati teroristič­ki napadi u Atini, Zagrebu, Beogradu i u Republici Srpskoj. ISIS je stvorila Amerika sa ciljem podizanja arapskih proleća po islamskim državama i zato nisu hteli niti imali volje da hapse ovog teroristu. Upozoravam da treba šire sagledavat­i moguće posledice borbe za mir na Kosovu i jugu Srbije, jer Albancima nije cilj mir, već tenzija i spremni su na sve - kaže Borojević i dodaje da je trenutno ipak najveći problem to što svi izveštaji govore da su islamski teroristi u Siriji i Iraku uspeli da se domognu amerikih ručnih raketa kojima mogu obarati helikopter­e i avione, uključujuć­i i civilne objašnjava Borojević.

 ??  ?? Komandant Kfora: General
Fungo
Ubijeni borac ISIS-a: Lavdrim
Muhadžeri Džamija u kojoj je objavljena vest o pogibiji Muhadžerij­a Muamer Zukorlić
Komandant Kfora: General Fungo Ubijeni borac ISIS-a: Lavdrim Muhadžeri Džamija u kojoj je objavljena vest o pogibiji Muhadžerij­a Muamer Zukorlić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia