Alo!

ZUKORLIĆ: VUČIĆ NIJE LJUT NA MENE ZBOG ANE

-

Bivši muftija Muamer Zukorlić, lider BDZ-a, za „Alo!“kaže da očekuje dobru saradnju sa SNSOM u budućnosti, a na pitanje da li misli da mu je predsednik te stranke Aleksandar Vučić možda zamerio što nije podržao Anu Brnabić odgovara:

- Mislim da nije. On je kazao da poštuje ljude koji se bore za svoje principe i kada misle drugačije od njega. Vučić je i sam istakao da moje stavove o izboru premijerke nije doživeo neprijatel­jski rekao je Zukorlić za naš list. Bošnjačka demokratsk­a zajednica Sandžaka (BDZS), čiji poslanici nisu prisustvov­ali glasanju za izbor nove vlade i premijerke Ane Brnabić, saopštila je juče da želi nastavak saradnje sa SNS-om u Skupštini Srbije. Kako se navodi u saopštenju, BDZS „u svetlu različitih stavova o izboua predsednik­a Vlade daje podršku svojim poslanicim­a Muameru Zukorliću i Jahji Fehratović­u i nastavku saradnje sa SNS-om”.

Inače, od šest narodnih poslanika iz Novog Pazara, za izbor nove vlade glasala su dva člana republičko­g parlamenta iz ovog grada, dva su bila protiv, dok dvojica nisu prisustvov­ala glasanju. Za novu Vladu Srbije sa Anom Brnabić na čelu glasali su Nikola Jolović i Muamer Bačevac, članovi SNS-a i Sandžačke demokratsk­e partije (SDP), članice vladajuće većine.

Iako je i BDZS za vreme mandata Aleksandra Vučića na mestu premijera bio deo vladajuće većine, njegovi poslanici Muamer Zukorlić i Jahja Fehratović izbegli su da se izjasne o novoj vladi tako što se nisu ni pojavili na glasanju. Protiv nove Vlade Srbije bila su dva narodna poslanika iz redova Stranke demokratsk­e akcije Sandžaka (SDA) - Enis Imamović i Bajro Gegić. J. Đ.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia