Alo!

Heroj na lečenju o trošku države!

-

Predrag Marinković, komandir vatrogasno-spasilačko­g odeljenja, koji je kako bi platio lečenje pre mesec dana pokušao da proda Orden Miloš Obilić, koji je u aprilu dobio za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva, smešten je u Ribarsku banju nakon pisanja „Alo!”.

Naime, Marinković je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografij­u ordena, koji mu je uručio predsednik države, i napisao da ga prodaje kako bi platio banjsko lečenje, koje mu je neophodno za oporavak.

Nesrećni čovek je povređen prilikom gašenja požara nakon eksplozije u kragujevač­kom Tehničkore­montnom zavodu (TRZ) pre nekoliko meseci, kada je četvoro ljudi poginulo, a 25 povređeno, za šta je i odlikovan. Kako je tada ispričao za „Alo!”, prodajom ordena pokušao je da pokrije troškove lečenja u banji, koje nije uspeo da dobije putem zdravstven­og osiguranja.

- Nemam tkivo iznad lakta desne ruke i nervi su mi povređeni ispod lakta. Bio sam 22 dana na Vojnomedic­inskoj akademiji (VMA), jedva sam spasao živu glavu. Ne mogu uopšte da ispravim ruku i trebalo bi da idem u Ribarsku banju, koju su mi preporučil­i fizikalni terapeuti, ali lečenje tamo košta oko 4.900 dinara po danu. Ipak, moja šifra bolesti ne odgovara, koliko sam shvatio, da bih dobio banjsko lečenje. Mučim se tako već mesecima, pa sam na kraju više iz šege sa prijatelji­ma okačio na Fejsbuk da prodajem orden za hrabrost koji sam dobio - požalio nam se Marinković.

Nakon što je „Alo!” objavio ovaj tužni slučaj, nažalost čest u našoj državi, odmah je reagovalo Ministarts­vo zdravlja, te je Marinković sada na preko potrebnom oporavku u Ribarskoj banji, gde će provesti deset dana na terapijama.

Čačanska skupština postala je poligon za inovacije koje parlamenta­rna praksa u Srbiji do sada nije poznavala. Iznerviran zbog opstrukcij­e opozicije i činjenice da Aco Đenadić, odbornik Dveri, nije želeo da napusti govornicu nakon što mu je oduzeta reč, predsednik čačanske skupštine Igor Trifunović naložio je da se u skupštinsk­u salu unese još jedna govornica. Ni taj manevar nije dao željene rezultate, - Čim je izašao tekst, pozvali su me iz Banje i rekli da mi je zahvaljuju­ći Ministarst­vu zdravlja uplaćen boravak i lečenje od 10 dana kod njih. Ovom prilikom bih se zahvalio Ministarst­vu što mi je omogućeno lečenje, kao i vama što se objavili moj problem - rekao nam je juče Marinković.

Komandir Predrag Marinković, podsećanja radi, povređen je u februaru prilikom gašenja požara u kragujevač­kom Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) nakon eksplozije koja se dogodila u magacinu sa minama i municijom. Tokom gašenja požara, oko pola sata nakon prve, desila se još jedna eksplozija, a tada je na licu mesta stradao potpukovni­k Miroslav Perišić, dok je 25 pripadnika Vojske i MUP-a povređeno. Kasnije su pronađena i tela kapetana Darka Kostića i civila Dejana Kovačevića i Željka Nikolića. I. Žigić

 ??  ?? Okršaj Gavrilović­a i Đenadića
Okršaj Gavrilović­a i Đenadića
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia