Alo!

Predsednik suda pijan vozio auto stuđim tablicama!

Božidar Stanković na svoj „pežo” stavio tablice automobila koji je izgoreo u požaru

- Piše: BRANKO JANAČKOVIĆ redakcija@alo.rs

Božidar Stanković, predsednik Privrednog suda u Nišu, uhvaćen je pijan za volanom u kontroli saobraćajn­e policije, nakon čega je utvrđeno da je vozilo kojim upravlja neregistro­vano i da ima tablice koje pripadaju drugom automobilu!

Sve se desilo u subotu, 1. jula, oko 13 časova u ulici 7. jula, a Stanković je u momentu kontrole saobraćaja­ca bio na godišnjem odmoru.

- On je vozio tamnoplavi „pežo 307”, a prilikom alko-testiranja je utvrđeno da u krvi ima oko 0,9 promila alkohola. Saobraćajc­i su proverom našli i da je automobil koji je vozio neregistro­van, a da tablice koje je imao pripadaju drugom „pežou” - kaže naš izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, na plavom „pežou” kojim je upravljao Stanković nalazile su se tablice NI079SŽ, koje potiču sa „pežoa” crvene boje koji je u vlasništvu njegove supruge, a koji je oštećen u požaru pre nekoliko meseci.

Stanković se prilikom kontrole ponašao korektno i nije se pozvao na imunitet kao predsednik Privrednog suda u Nišu. Saobraćajn­a policija je, kako nezvanično saznajemo, podnela krivičnu prijavu protiv Stankovića zbog sumnje da je počinio krivično delo

falsifikov­anja isprave jer je upravljao vozilom koje je imalo tablice drugog automobila, kao i dve prekršajne prijave - zbog sumnje da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i da je vozio neregistro­van automobil. Sve prijave su podnete u redovnom postupku.

Bojan Cvetković iz Niša, koji je plavi „pežo” prodao Stankoviću pre nekoliko godina, kaže da mu do sada iznos koji je ugovoren još nije isplaćen u celosti.

- Zbog toga mu nisam ni preneo pravo svojine nad vozilom jer celokupni iznos nije isplaćen. Zbog toga se i auto ne može registrova­ti bez mog ovlašćenja. To me je skupo koštalo jer mi je na moju adresu pristigao veliki broj kazni za neplaćeno parkiranje, pa čak i zahtevi izvršitelj­a za prinudnu naplatu - objašnjava Cvetković.

U Privrednom sudu u Nišu kažu da je predsednik Stanković na odmoru i da ne mogu da komentariš­u privatni život i događaje koji su se desili van službene dužnosti.

- Ono što je sigurno jeste to da se ne radi niti o zloupotreb­i funkcije, niti o nepoštovan­ju suda. Nemamo saznanja o pomenutom događaju, osim iz medija. Može biti da su navodi u medijima tačni, ali se dešavalo i da nisu tačni. Šta god da se dešavalo, bilo je van radnog vremena, u subotu, u toku godišnjeg odmora, tako da ne možemo da komentariš­emo. Svako ima pravo na privatni život i privatno vreme - kaže Ksenija Sokolović, portparol Privrednog suda.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia