Alo!

MUŽ ODVUKAO ŽENU

- Redakcija@alo.rs

Smrt supružnika Slavice (64) i Momčila (67) Pavlovića sa Karaburme, koja je nastupila gotovo istovremen­o, tako što je muž prvo ustrelio suprugu, a potom izvršio samoubistv­o, u psihijatri­ji je poznata kao indukovani suicid! Klinički psiholog dr Radomir Čolaković kaže za “Alo!” da Pavlovići očigledno nisu mogli da se izbore sa gubitkom sina Aleksandra (35), koji je nastradao 2015. posle kobnog skoka padobranom, i da je jedno od njih dvoje uvuklo onog drugog, „slabijeg“, u svoje sumanute ideje da zajedno odu u smrt.

- U slučaju bračnih partnera, indukovana osoba prihvata sumanute

Pišu: S. DŽ. S. - E. A.

Pekar nožem nasrnuo na kućnu pomoćnicu! Policija u Novom Sadu uhapsila je Đorđa Šovljansko­g (66) iz Kovilja jer je izbo svoju kućnu pomoćnicu Tanju T. (47) iz Titela. Prema nezvanični­m informacij­ama, vlasnik seoske pekare u Kovilju posle kraće svađe je potegao nož i nesrećnoj ženi zadao jedan ubod u predelu stoma- ka. Ona je u teškom stanju prebačena u Klinički centar Vojvodine, gde je hitno operisana. Kako kažu u Kliničkom centru Vojvodine, nesrećna žena je sada stabilnog stanja i biće zadržana na lečenju.

Incident se dogodio 3. jula u porodičnoj kući Šovljansko­g, u ulici Petra Drapšina 46, u Kovilju. ideje svog partnera kao svoje i pokušava da ih reši na isti način kao i partner. Jedno od ovo dvoje bračnih drugova je indukovalo onog drugog, „slabijeg“, i tako su oboje otišli zauvek. Ovaj slučaj, nažalost, nije blagovreme­no prepoznat i tragičan kraj je bio neizbežan - objašnjava dr Čolaković.

Prema njegovim rečima, ovaj događaj pokazuje da ljudi budu navedeni da se slično ponašaju prilikom rešavaja problema.

- Ovo je naročito izraženo kod osoba koje su emocionaln­o vezane jedna za drugu. Poznat je slučaj od pre nekoliko godina kada je jedna devojčica u svoj ljubavni problem Nesrećna Tanja T. navodno je stanovala kod njega i pomagala mu u kući.

Prema nezvanični­m informacij­ama, on je ženu izbo u šest ujutro, čim je ustao iz kreveta! - Kada se probudio i ustao iz kreveta, izbila je svađa. Još nije poznato zbog čega je vikao na ženu, ali se pretpostav­lja da je razlog bio krajnje banalan. Posle kratke i žučne rasprave zgrabio je nož, koji mu je bio nadohvat ruke, i Tanji zadao jedan ubod u predelu stomaka. Ona se stropoštal­a na pod i ostala da leži u lokvi krvi. Radnici njegove pekare, koja je smeštena u kući, bili su u to vre-

 ??  ?? Nesrećnu ženu nožem ubo u stomak
Nesrećnu ženu nožem ubo u stomak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia