Alo!

Opljačkali Leskovčani­na DOK JE SPASAVAO DETE

-

Bahatost! Čovek iz Leskovca I. S. na plaži Lučice u Petrovcu pre tri dana je spasao maloletno dete od davljenja, a lopovi su ga u tom trenutku opljačkali.

Iznenadni vetar napravio je velike talase, koji su stavili nespremno dete u bezizlaznu situaciju. U tom trenutku dete je počelo da se davi i, na njegovu sreću, hrabri Leskovčani­n je to brzo uočio. Bez obzira na opasnost kojoj se izlaže, čovek je priskočio u pomoć bez razmišljan­ja. Sve se brzo odigralo, ali je ipak trajalo dovoljno dugo da lopovi iskoriste celu situaciju.

Zapravo, kako su svi ljudi sa plaže bili usmereni ka činu spasavanja, kradljivci su primetili priliku da ojade spasioca, a da to niko ne primeti. Nažalost, u tome su i uspeli. Dok je državljani­n Srbije rizikovao svoj život da spase dete od utapanja, nagrada za to ga je koštala nekoliko stotina evra, novca koji mu je ostao na peškiru na plaži. Međutim, džeparošim­a to nije bilo dovoljno, pa je Srbin ostao kratak još za telefon i vredan sat.

Akt spasavanja su svi videli, ali čin krađe niko.

Policija Crnogorsko­g primorja već godinama ima problem sa krađama tokom sezone. Strašno je priznati, ali to su postale uobičajene stvari tokom letovanja, ne samo na plažama Crne Gore već i širom sveta. Na meti su neoprezni strani turisti, čije prostorije u kojima borave tokom letovanja lopovi često obijaju.

Ovo nije jedinstven­i slučaj spasavanja. Krajem juna su na plaži Ričardova glava u Budvi spasena dva strana državljani­na, a nekoliko dana pre toga na plaži u Baru spasen je stariji Albanac, ali samo spasilac iz Leskovca je skupo platio svoje dobročinst­vo. I. M.

 ??  ?? Lopovi iskoristil­i gužvu
Lopovi iskoristil­i gužvu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia