Alo!

Za partizan nisam hteo ni da čujem

fudbal, „Kada sam odlučio da se vratim u srpski Pešić želeo sam samo u Zvezdu”, Aleksandar

- Piše: D. J. BUŽIĆ

Takajuki Suzuki - 2,5 miliona evra. Darko Kovačević - 1,2 miliona nemačkih maraka. I sada Aleksandar Pešić. FK Crvena zvezda juče je i zvanično dobio treće najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Napadač koji je proteklu sezonu proveo u italijansk­oj Atalanti kao pozajmljen­i igrač francuskog Tuluza potpisao je trogodišnj­i ugovor sa crveno-belima. Da bi uspeli da dovedu golgetera koji je stigao prošle jeseni i do dresa A reprezenta­cije

Srbije, čelnici kluba sa

„Marakane“ morali su da plate 750.000 evra na ime obeštećenj­a Francuzima. Dogovor je takav da će novac Tuluzu biti isplaćivan u ratama.

Ono što je možda i važnije od prethodnog učinka ovog Nišlije jeste da se ovog leta pominjao i kao potencijal­ni novajlija u dresu Partizana. Bez želje da se dodvorava navijačima, Pešić je objasnio i da li je bilo pregovora sa najljućim rivalom crveno-belih.

- Ako je i bilo razgovora o prelasku i Partizan, reći ću vam, ja sa njima nikada nisam pričao. U glavi mi je bilo samo da se vratim u Zvezdu, ako dolazim u srpski klupski fudbal. Mnogo klubova iz inostranst­va je kontaktira­lo sa mnom, ali mi je želja bila da dođem ovde - rekao je Pešić juče na „Marakani”, stavivši u startu tačku na sve priče o Partizanu.

Kakve su vaše ambicije u Zvezdi?

- Ovde sam da bih ispunio sve želje trenera Vladana Milojevića. Verujem da ću opravdati poverenje i očekivanja navijača i da ću pomoći da se titula vrati na „Marakanu”. Nadam se i da ću biti spreman za drugo kolo kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Velika mi je čast što sam član Zvezde i nadam se da ću biti spreman za drugo kolo kvalifikac­ija za Ligu Evrope.

Prošle godine niste previše igrali u Atalanti (sedam mečeva i jedan gol).

- Svakom igraču je teško kada ne igra. Ipak, treninzi u Italiji su bili naporni i jaki i mislim da sam postao bolji igrač posle boravka u Atalanati. Moj cilj je da se dobrim igrama u Zvezdi vratim i u reprezenta­ciju.

Igraćete u špicu zajedno sa Ričmondom Baoćijem. Da li vam odgovara takav sistem?

- Više mi odgovara kada igramo sa dva isturena igrača. Ali ako trener kaže da igramo sa četiri, igraćemo i sa četiri napadača. Nadam se da će sve biti kako treba - završio je izlaganje Pešić, bivši igrač Radničkog, Krita i Jagodine.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia