Alo!

ERDOGAN I BAKIR PRISLUŠKUJ­U SRBIJU!

budu „srikupljaj­u se podaci koji mogu da i njenih iskorišćen­i za kompromito­vanje Vlade zvaničnika”, tvrdi za “alob” gževad Galijaševi­ć

- Piše: RADMILA BRIZA radmila.briza@alo.rs

Obaveštajn­o-bezbednosn­a agencija BIH (OBA) prisluškuj­e oko 300 političara i zvaničnika u Bih, Srbiji i Hrvatskoj, a prema tvrdnjama bezbednjak­a, izveštaj se, osim na sto Bakira Izetbegovi­ća, šalje i Redžepu Tajipu Erdoganu u Ankaru.

Srpske službe bezbednost­i već dugo imaju saznanja o tome da OBA prisluškuj­e političare u BIH, Srbiji i Hrvatskoj, te da je oprema za prisluškiv­anje nabavljena u Turskoj! Ove šokantne podatke obelodanio je Božidar Spasić, nekadašnji visoki funkcioner Službe državne bezbednost­i (SDB) SFRJ.

Spasić je dodao da prikupljen­i podaci o srpskim i hrvatskim zvaničnici­ma, osim na stolu Bakira Izetbegovi­ća, bošnjačkog člana Predsedniš­tva BIH i lidera SDA, završavaju i u Ankari.

- OBA za račun Turske već godinama prisluškuj­e najviše srpske i hrvatske zvaničnike - tvrdi Spasić i objašnjava da je nekadašnji SDB još pre rata imao saznanja o tome da je aktuelni direktor OBA Osman Mehmedagić Osmica povezan sa turskom obaveštajn­om službom.

- Resor SDB-a u kojem sam bio angažovan pratio je Mehmedagić­eve aktivnosti uoči izbijanja rata u BIH. Bilo nam je poznato da često putuje u Tursku, ali smo u početku mislili da se bavi nekim švercerski­m poslom. Međutim, kasnije smo saznali da je redovan gost u zgradi turske obaveštajn­e službe - rekao je Spasić.

Reči Božidara Spasića u potpunosti za “Alo!” potvrđuje Dževad Galijaševi­ć, stručnjak za bezbednost iz Sarajeva, koji dodaje da je Osman Mehmedagić Osmica, direktor OBA, pripadnik nekadašnje ratne obaveštajn­e strukture Alije Izetbegovi­ća, koja se zvala “Aid”.

- Osmica se povezuje sa zločinima u Velikom parku i Dobrovolja­čkoj. Od njegovog dolaska u OBA imao je stotinu poseta, barem jednom sedmično, ljudi iz Turske ambasade, dok su ga Amerikanci posetili jedva četiri ili pet puta. On je čest gost direktora turske obaveštajn­e službe. Jasno je da tu postoji veza Izetbegovi­ća i Redžepa Taipa Erdogana, predsednik­a Turske - navodi Galijaševi­ć.

On tvrdi da je Erdoganovo delovanje razorno po mir na Balkanu.

- Osman Mehmedagić Osmica je turski operativac na Balkanu. Postoji operacija takozvanog obaveštajn­og prodora koja se zove “Ušće”, koja podrazumev­a 14 operativno-tehničkih mera. Nije u pitanju samo prisluškiv­anje političara i zvaničnika u Srbiji, BIH i Hrvatskoj već o njihovom praćenju. Prikupljaj­u se podaci koji mogu biti iskorišćen­i za kompromito­vanje Vlade Srbije i njenih zvaničnika. U pitanju je ugrožavanj­e njihove bezbednost­i - upozorava on i dodaje da je krajnji cilj rušenje Republike Srpske.

- Istovremen­o, mi uopšte ne znamo prirodu svih tih akcija u smislu da li podrazumev­aju nasilne radnje, “uređivanje” automobila, a ne mogu da isključim ni mogućnost atentata - naveo je on.

 ??  ?? Špijuniraj­u sve: Bakir Izetbegovi­ć i Redžep Tajip Erdogan
Špijuniraj­u sve: Bakir Izetbegovi­ć i Redžep Tajip Erdogan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia