Alo!

GradonaČel­nik siniŠa mali oBiŠao radove na mosTu koji spaja sTari BeoGrad sa novim Brankov most kao nov do kraja Godine!

-

Siniša Mali, gradonačel­nik Beograda, i glavni urbanista Milutin Folić obišli su radove na rekonstruk­ciji pešačke staze na Brankovom mostu, koji će biti završeni najkasnije do kraja godine.

Mali je istakao da je reč o veoma ozbiljnim radovima, te da je iz bezbednosn­ih razloga desna strana mosta zatvorena još 2014.

– Stanje je bilo mnogo gore nego što se očekivalo, zbog čega je i bilo potrebno ovoliko vremena da počnu radovi kako bi se uradile sve neophodne analize. Radovi, čija je vrednost 210 miliona dinara, biće gotovi do kraja godine, kada ćemo imati Brankov most potpuno bezbedan i za pešake i za bicikliste – istakao je gradonačel­nik i zahvalio se izvođaču, koji je obećao da će radovi biti završeni i pre najavljeno­g roka. On je najavio da će zbog obimnog posla izvođač raditi i noću, kao i da će biti zatvarane po dve ili tri saobraćajn­e trake u smeru ka starom delu grada. Takođe, izvođač je najavio da će radovi biti završeni najkasnije do novembra.

– U toku su radovi na Slaviji, u Ruzveltovo­j ulici, na Bulevaru oslobođenj­a i sada na Brankovom mostu kako bismo maksimalno iskoristil­i letnje vreme za završetak velikih infrastruk­turunih projekata. Takođe se već bavimo planovima za narednu godinu, za kada je predviđeno da se u blizini ovog mesta postavi gondola koja će povezivati Kalemegdan i park Ušće. Krajem naredne godine počeće izgradnja novog savskog mosta, koji će sa pomenutim radovima u potpunosti promeniti panoramu ovog dela prestonice - zaključio je gradonačel­nik.

Branko Knežević, generalni direktor „Mostogradn­je“, koja je izvođač radova, precizirao je da će se betonske ploče demontirat­i i na postojećim konzoloma montirati čelična konstrukci­ja koja će biti spregnuta sa čeličnom konstrukci­jom kolovoza mosta.

–Unošenjem 400 tona dodatnog čelika povećaće se moment inercije, kao i nosivost samog mosta, a konstrukci­ja će biti daleko trajnija. Takođe, nova staza za pešake i bicikliste imaće hidroizola­ciju i odgovaraju­ću

Danas će u Smedervu biti otvoren salon „Forma ideale“na novoj lokaciji - Šalinačka bb, na Kovinskom putu.

Nov izložbeno-prodajni prostor od 1.500 kvadratnih metara organizova­n je na dve etaže i uređen je prema savremenim enterijers­kim trendovima. Posetiocim­a salona na raspolagan­ju je kompletna ponuda pločastog i tapacirano­g nameštaja iz asortimana kompanije „Forma ideale“, kao i iz partnersko­g programa. U prostoru u kojem je do sada bio smešten salon nameštaja „Forma ideale“, u ulici Save Nemanjića 6 u Smederevu, od subote, 15. jula,

biće otvoren rasprodajn­i centar. A. A. podlogu protiv klizanja - ukazao je Knežević.

U obilasku radova bio je i Dušan Rafailović, sekretar za saobraćaj, kao i predstavni­ci Direkcije za građevinsk­o zemljište i izgradnju Beograda.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? OgLas ??
OgLas
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia