Alo!

Pop ukrao 32.500 evra!

-

dve Ukrajinke, a ranjeni su jedna Ruskinja i petoro nemačkih turista.

Prema istom izvoru, napadač je ubrzo uhapšen i odmah odveden na saslušanje kako bi se utvrdili motivi napada. Ministarst­vo je još navelo da izgleda da je ubica do hotelskog kompleksa doplivao sa obližnje javne plaže.

Istovremen­o, strani mediji su javili da među povređenim­a ima troje građana srpske nacionalno­sti. BiBi-Si piše da među povređenim turistima ima i nekoliko u kritičnom stanju, a kako se navodi, turisti su Peran Bošković, bivši paroh Srpske pravoslavn­e zajednice u Ljubljani, proglašen je krivim za proneveru oko 32.500 evra i osuđen na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, preneli su slovenački mediji. Kako navode, Peran Bošković je koristio novac da plati troškove svoje porodice.

On je, međutim, oslobođen optužbi za zloupotreb­u položaja. Obe strane su najavile žalbu na odluku suda u Ljubljani, koja će biti doneta naknadno. E. H. brzo prebačeni u lokalnu bolnicu. Egipatski bezbednosn­i zvaničnik je rekao da je napadač ubadao turiste u lice, vrat i stopala. On je govorio za AP anonimno jer nije ovlašćen da razgovara sa medijima, preneo je „Vašington post“.

S druge strane, prvobitna istraga pokazala je da se napadač ušunjao u hotel tako što je sa obližnje plaže doplivao do hotelske plaže i tu napao turiste. Motiv napada je još nepoznat.

U Egiptu sumnjaju da je napad na plaži u Hurgadi povezan sa ubistvom pet policajaca nekoliko sati ranije u mestu Giza, predgrađu Kaira. Kako su mediji javili, najmanje pet egipatskih policajaca poginulo je juče u napadu naoružanih ekstremist­a na njihovo vozilo, dok su patroliral­i oblašću u kojoj se nalaze najstarije egipatske piramide u Gizi, saopštila je tamošnja policija.

Policajci pripadaju bezbednosn­im snagama čiji je zadatak obezbeđiva­nje distrikta Sakara, jedne od najpopular­nijih turistički­h destinacij­a.

Egipatske vlasti su ogradile oblast i hitna pomoć je na mestu napada, koji se dogodio u blizini čuvene Džoserove stepenaste piramide, najstarije od više od 90 egipatskih piramida, na oko 20 kilometara južno od Kaira. Odgovornos­t za napad još nije niko preuzeo, ali sve liči na grupu „Hasam“, koju egipatske vlasti povezuju sa zabranjeni­m Muslimansk­im bratstvom, navodi AP.

 ??  ?? Troškario tuđ novac
Troškario tuđ novac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia