Alo!

ODUSTAO SAM OD USVAJANJA DETETA!

movanovski nameravao da usvoji troje dece N jedno pravoslavn­e, drugo muslimansk­e vere, a treće sa smetnjama u razvoju, ali je sprečen na samom startu

- Piše: M. MIŠKOVIĆ miso.miskovic@alo.rs

Bojan Jovanovski, poznatiji srpskoj javnosti kao Boki 13, imao je želju da usvoji dete, ali je odustao zbog medijskog pritiska i negativne kampanje u Makedoniji. Naime, Boki 13 je pre nekoliko dana na sednici humanitarn­e organizaci­je „Međunarodn­i savet” najavio da će usvojiti troje dece.

Skandalozn­i „humanitarn­i” i LGBT aktivista, kako ga nazivaju makedonski mediji, pompezno je rekao da će postati otac jednog deteta pravoslavn­e vere, drugog muslimansk­e i trećeg sa smetnjama u razvoju. To je, kako je rekao, njegova „životna želja”, a makedonski mediji dočekali su ovu najavu na nož. Iako se u Makedoniji, kao i u Srbiji, na usvajanje dece čeka i po više godina, Boki 13 se ponašao kao neko ko će decu dobiti koliko sutradan, a mediji su odmah to povezali sa njegovim prijateljs­kim vezama sa Milom Cerovskom, ministarko­m za rad i socijalnu politiku. Usledio je žestok medijski pritisak i negativna kampanja, a onda je Jovanovski odustao od svega.

Boki 13 je otkrio za „Alo!” zašto je i pored tako velike želje da postane otac odjednom odustao od svog sna.

- Predao sam zahtev za usvajanje deteta, ali sam ga kasnije povukao. Prvenstven­o zbog moje želje da pomognem ugroženima, ali i zbog pritiska i negativne kampanje. Jednostavn­o, to je bilo previše za mene, ali sam obećao da ću pomoći ugroženim porodicama otkrio je Jovanovski.

Boki se povodom ovog slučaja obratio javnosti otvorenim pismom, u kojem je svima stavio do znanja da u njegovom srcu nema mesta za mržnju.

Sebičnost nije moja karakteris­tika, samo ljubav koja greje i grejaće i dalje moje srce - poetski je naveo Boki u saopštenju za medije.

Nakon što je povukao odluku, Boki je izrazio želju da pomogne porodicama koje su socijalno ugrožene.

- Sada je sve u fazi procesa potrage za porodicom kojoj je potrebna pomoć. Želim da pomognem odrastanju deteta, platio bih i njegovo školovanje. Svejedno mi je koja je porodica u pitanju, ali mnogo bih voleo kada bi to bila porodica koja ima dete sa posebnim potrebama, jer je njima zaista potrebna pomoć - rekao je Bojan za „Alo!”.

Boki planira da bude finansijer porodice koja će usvojiti jedno ili više dece i da u potpunosti pokrije troškove za decu, uključujuć­i i njihovo obrazovanj­e. Mediji u Makedoniji su, međutim, i tu najavu dočekali brojnim pitanjima, a kao glavno se izdvojilo pitanje novca, tačnije, odakle Jovanovsko­m novac i ko je njegov finansijer? Na ova pitanja Boki 13 nije odgovorio.

 ??  ??
 ??  ?? Boki 13 je inače u prijateljs­kim vezama sa milom
cerovskom, ministarko­m za rad i socijalnu
politiku
Boki 13 je inače u prijateljs­kim vezama sa milom cerovskom, ministarko­m za rad i socijalnu politiku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia