Alo!

SPARTA I PLAVŠIĆ NAPADAJU ZVEZDU!

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin.besarovic@alo.rs

Da li su nove teniske tendencije, odnosno način na koji igrači udaraju lopticu uzrok povrede Novaka Đokovića, zbog koje je naš as predao četvrtfina­lni meč na Vimbldonu i sada se suočava sa mogućnošću da duže odsustvuje sa terena? Iskusni teniski stručnjak Radmilo Armenulić smatra da su igrači sada zbog dužine trajanja mečeva i specifično­sti podloge na kojoj nastupaju u najvećem delu sezone mnogo podložniji povredama nego u nekim ranijim vremenima.

- Tenis se igra brže nego ranije, mečevi su duži, pa je i opterećenj­e igrača veće. Na njihovu izloženost riziku da se povrede negativno utiče i činjenica da najveći deo sezone odmeravaju snage na tvrdoj podlozi, odnosno betonu, dok relativno kratko igraju na šljaci i travi - počinje Armenulić razgovor za „Alo!”. On veruje da je Đoković pogrešio što nije ranije napravio pauzu zbog zamora materijala.

- Novak se nije povredio na Vimbldonu, već mnogo ranije. On se, jednostavn­o, preforsira­o. Igrao

Ukoliko eliminiše kazahstans­ki Irtiš, Crvena zvezda će u 3. kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope snage odmeriti sa ekipom Sparte iz Praga. Posle žreba u Nionu odlučeno je i da eventualni prvi meč bude odigran u Beogradu 27. jula, dok je revanš u Češkoj zakazan za 3. avgust. Potencijal­ni rivali crveno-belih bili su i engleski Everton, belgijski Gent, portugalsk­i Maritimo, kao i pobednici duela Astre i Zire i Apoela je gotovo sve turnire, a kao veliki patriota nastupao je i na mečevima reprezenta­cije Srbije u Dejvis kupu. Mislim da je pogrešio što nije napravio pauzu već posle turnira na Olimpijski­m igrama u Riju prošle godine - tvrdi nekadašnji selektor teniske reprezenta­cije Jugoslavij­e. Armenulić veruje da najbolji srpski teniser nije povredio lakat.

- Konačnu reč o Đokovićevo­j povredi daće lekari, ali ja mislim da u pitanju nije takozvani teniski lakat. Možda je reč o problemu sa tetivama procenjuje Armenulić.

Mario Ančić je najavio da će Đoković potražiti pomoć specijalis­ta u SAD, a Armenulić ističe da bi to bilo najbolje rešenje.

- ATP ima svoje najbolje lekare za ove probleme u Americi i siguran sam da će Novak pronaći onog koji će mu pomoći. Znam da i mi imamo dobrih specijalis­ta za ove povrede, poznajem i kvalitetne stručnjake u Minhenu, ali mislim da je najbolje da ode u SAD. Nadam se samo da Đoković neće morati da se podvrgne opreativno­m zahvatu jer svaka operacija predstavlj­a rizik - zaključio je Armenulić. i Zarje.

- Nisam od onih koji preskaču korake. U ovom trenutku mi je samo Irtiš u glavi, odnosno revanš narednog četvrtka. Mi taj meč moramo uspešno da završimo da bismo uopšte mogli da razmišljam­o o rivalu u sledećoj rundi. Bitno je ostvariti dobar rezultat naredne nedelje i o tome treba svi da razmišljam­o u ovom trenutku - nije se dao prevariti Vladan Milojević, trener crvenobeli­h. Za razliku od njega, Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, bio je nešto opširniji kada je reč o potencijal­nom rivalu, inače timu za koji od ovog leta nastupa i Srđan Plavšić, doskorašnj­i igrač crveno-belih.

- Sparta iz Praga je respektabi­lan protivnik. Klub iz Češke igra dobar, takmičarsk­i fudbal, onaj na rezultat. Mi prvo treba da se fokusiramo na revanš sa Irtišom, da ga odigramo dobro, onako kako smo odigrali i prvu utakmicu. Ako to bude slučaj, ne sumnjam da ćemo proći u narednu fazu kvalifikac­ija i tada ćemo se pripremati za Spartu iz Praga rekao je Mrkela.

Kao što je već poznato, Zvezda je u blagoj prednosti posle prvog meča protiv Irtiša, pošto je u Kazahstanu odigrala nerešeno 1:1. Beogradski revanš zakazan je za 20. jul, sa početkom u 20.30.

 ??  ?? muči „Najkvalite­tniji lekari za problem koji Novaka su u SAD, pa ne sumnjam da
tamo na oporavak”, tvrdi Armenulić će
„Samo da ne bude operacije”:
Armenulić „Loptice su postale preteške”:
Bogdan Obradović
muči „Najkvalite­tniji lekari za problem koji Novaka su u SAD, pa ne sumnjam da tamo na oporavak”, tvrdi Armenulić će „Samo da ne bude operacije”: Armenulić „Loptice su postale preteške”: Bogdan Obradović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia