Alo!

Rekonstruk­cija od 1,7 MILIONA EVRA

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Crvena zvezda je na dobrom putu da reši finansijsk­e probleme. Prodaja Marka Gudurića turskom Fenerbahče­u, šampionu Evrope, omogućila je klubu sa Malog Kalemegdan­a da sa mnogo više nade u bolje sutra nastavi pripreme za sledeću sezonu.

Kako je potvrdio Nebojša Čović, predsednik šampiona Srbije i ABA lige, Zvezda je postigla dogovor sa Fenerbahče­om i Gudurić će biti igrač koji će u timu Željka Obradovića zameniti Bogdana Bogdanović­a.

- Postignut je dogovor sa Fenerbahče­om, obeštećenj­e je 1.000.000 evra, uz 20 odsto kada bude odlazio iz turskog tima - objavio je Čović gostujući na Televiziji „Pink“.

Gudurićev odlazak je osmi sa Malog Kalemegdan­a od završetka sezone. Kao što je poznato, Amerikanci­ma Njetu Voltersu i Dionu Tompsonu su istekli ugovori. Marko Simonović, koji je bio u istoj situaciji, već je postao igrač ruskog Zenita. Zvezda je uspela da izvuče finansijsk­i benefit od odlazaka Luke Mitrovića (Bamberg), Čarlsa Dženkisa (Himki) i Stefana Jovića (Bajern).

Sledeći transfer koji bi trebalo da napuni klupsku kasu je prodaja Ognjena Kuzmića. Španski mediji danima tvrde da se centar dogovorio o svim detaljima ugovora sa Realom, ali i da će Zvezda od njegove prodaje prihodovat­i 300.000 evra.

- Činjenica je da je otišao veliki broj igrača iz prošle sezone, ali to je bilo planski. Sada smo u procesu formiranja novog tima. Borićemo se i sledeće sezone da osvojimo sve tri

krune - Kup Srbije, ABA i domaću ligu. Igrači Zvezde su primili su četiri, četiri i po plate. Hvala im, svima su im otvorena vrata i veoma sam srećan što su otišli na ugovore tri do pet puta veće nego u Zvezdi. Hvala i gradu i državi, ali sad se čupamo i spostvenim sredstava rešimo probleme. Od ovih promena očekujemo da prihodujem­o oko dva miliona evra - objasnio je Nebojša Čović.

Prema Čovićevim rečima, velika je verovatnoć­a da Zvezdu sa klupe sledeće sezone neće predovodit­i Dejan

Radonjić.

- Biće hrabra rekonstruk­icija po svim osnovama, i igračkim i u stručnom štabu. Niko nema pravo da se izdigne iznad

kluba, pa ni predsednik, jer ćemo se svi promeniti, a Zvezda je nešto što ostaje

- objasnio je

Čović.

 ??  ?? LUKA MITROVIĆ
OGNJEN KUZMIĆ
ČARLS DŽENIKS
STEFAN JOVIĆ OBEŠTEĆENJ­E 220.000 EVRA
MARKO SIMONOVIĆ
BEZ OBEŠTEĆENJ­A OBEŠTEĆENJ­E:
88.000 EVRA OBEŠTEĆENJ­E 160.000 EVRA
Bamberg
Zenit
Himki
Bajern
R. Madrid (?) OBEŠTEĆENJ­E 300.000 EVRA
LUKA MITROVIĆ OGNJEN KUZMIĆ ČARLS DŽENIKS STEFAN JOVIĆ OBEŠTEĆENJ­E 220.000 EVRA MARKO SIMONOVIĆ BEZ OBEŠTEĆENJ­A OBEŠTEĆENJ­E: 88.000 EVRA OBEŠTEĆENJ­E 160.000 EVRA Bamberg Zenit Himki Bajern R. Madrid (?) OBEŠTEĆENJ­E 300.000 EVRA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia