Alo!

Sahranjen ubijeni amerikanac!

Tek što je započeo svoj život, a ostalo je toliko snova i težnji koje nije stigao da ostvari, napisao je prijatelj ubijenog mladića

-

Bakari Henderson (22), Amerikanac pretučen nasmrt u Zakintosu, sahranjen je juče u 11 časova u Baptističk­oj crkvi u Ostinu, u Teksasu. Troškove sahrane i prebačaj tela iz Grčke plaćeni su donacijama poznanika porodice Henderon. Porodica i prijatelji preminulog opraštaju se od mladića na društvenim mrežama.

Prijatelj mlađeg brata Bakarija Hendersona organizova­o je na sajtu “gofajndme” prikupljan­je novca u vidu donacija, gde su sakupili 70.151 dolara, čime je plaćen prebačaj tela prebijenog mladića, kao i troškovi sahrane.

- Ovo je slavljenje života Bakarija Hendersona. Ljubav za ovog mladog čoveka preliva i ovaj gubitak je nepodnošlj­iv za toliko nas. Tek što je započeo svoj život, a ostalo je toliko snova i težnji koje nije stigao da ostvari. Bio je blagoslov svima koji su ga sreli. Pokažimo koliko volimo njega i porodicu Henderson. Voleo bih da svi koji imaju bilo kakvo sećenje sa Bakarijem prilikom donacije to napišu. Hajde da vratimo njegovo telo i da snosimo sve troškove sahrane - napisao je najbolji prijatelj mlađeg Hendersona.

Povodom situacije na sudu ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je za četvoricu uhapšenih srpskih državljana na Zakintosu određen pritvor do početka suđenja.

- Svaki kontakt lica koja su u Beogradu sa grčkim organima moraće da ide preko Ministarst­va pravde, odnosno primene sporazuma i međunarodn­e pravne pomoći, a Ministarst­vo će pružiti svu neophodnu pomoć licima koja se ovde nalaze - saopštila je Kuburović za RTS.

Ona je navela da od četvorice kojima je u Grčkoj određen pritvor tri lica ima do 21 godinu, tako da se za njih primenjuju odredbe koje se primenjuju za maloletnik­e.

- Oni će biti smešteni u kazneno-popravni zatvor za maloletnik­e. Danas moramo da sačekamo kakva će odluka biti u odnosu na lice koje će biti saslušano pred istražnim sudijom, da li će biti određen pritvor ili ne - dodala je Kuburoviće­va.

I. Mišić

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia