Alo!

GavRićev PajTos Pod PRisMoTRoM!

-

Bivši pripadnik jedinice za specijalne operacije

(jSo) Željko Simeunović (43), kome se sudi zbog ubistva Dalibora Mateovića, brata

Zvonka Mateovića, telohranit­elja Željka Ražnatović­a arkana, pod pojačanim je merama bezbednost­i otkad je prekjuče pokušao da pobegne iz marice prilikom dovođenja u Viši sud u Katanićevo­j ulici u Beogradu, saznaje „alo!”. Simeunović, koji je dobar drug Dobrosava Gavrića Dukija, osuđenog zbog ubistva arkana, sada je pod posebnim režimom, a zbog pokušaja filmskog bekstva ubuduće će mu se, kao i Miloradu Ulemeku Legiji, suditi u zatvoru u Bačvanskoj ulici. Bivša „beretka” je prekjuče pokušala da savlada stražare koji su ga vodili, iskočila iz marice i dala se u beg, ali je uhapšena. D. Ć.

- Nakon kratke prepirke izvukao je nešto nalik džepnom nožu i zadao nekoliko uboda nesrećnoj ženi. U nameri da je odbrani stradala je i njena prijatelji­ca. Napadač se zatim dao u beg, a turisti i obezbeđenj­e hotela pojurili su za njim kroz žbunje na plažu hotela „Zahabija”, odakle je i došao. Ipak, Egipćanin je prilikom pokušaja da pobegne ranio još četvoro ljudi, od kojih su dvoje bili Egipćani - naveo je Grujić.

Kako on navodi za „Alo!”, dva dana posle događaja niko na plaži nije osetio strah jer se sve brzo dešavalo.

- Bili smo na plaži kada se začuo vrisak ljudi. Dok smo se okrenuli, napadač je već počeo da trči, a ostali ljudi za njim.

Posle smo čuli da je brzo uhvaćen - naveo je Vlada za „Alo!”.

Sa druge strane, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacij­e turistički­h agencija Srbije, kaže za „Alo!” da gosti iz Srbije koji trenutno letuju u Hurgadi nisu uplašeni. Kako on navodi, tamo je trenutno između 750 i 1.000 naših turista i niko ne želi da se vrati u zemlju.

- Obišli su ih vodiči iz srpskih turistički­h agencija i predstavni­ci naše ambasade u Kairu. Svi su dobro i bezbedni su. Nisu nešto preterano ni uplašeni. Napad koji je izveo Egipćanin na plaži izolovani je incident,

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia