Alo!

MORAMO DA BUDEMO KAO PORODICA!

-

Živko Gocić je godinama bio stub vaterpolo reprezenta­cije Srbije. O tome svedoči činjenica da je sakupio 362 utakmice u državnom timu, uz 26 osvojenih medalja.

Umeo je kao kapiten “delfina” da podgine glas kada su ga tištile nepravde. Međutim, sada je, kao reprezenta­tivni penzioner, mnogo pomirljivi­ji.

- Ne bih komentaris­ao izjave mojih doskorašnj­ih saigrača. Nemam tu šta da pričam. Uostalom, to i nije pitanje za mene. Ne želim da pravim pometnju pred Svetsko prvenstvo. Ono što je sigurno jeste da bi trebalo ovakve stvari rešiti unutar kuće. Onako kako se rašavaju u porodicama - jasno je za “Alo!” objasnio Gocić.

Kada je već tako, onda je red da čujemo od velikog asa i šta on očekuje od predstojeć­eg Svetskog prvenstva.

- Favoriti smo! Momci i stručni štab sa selektorom na čelu imaju niz sjajnih rezultata.

Ne bi bilo realno

da ne budemo favoriti. Druga strana priče je da naša reprezenta­cija nije nepobediva i da ima pravo i na grešku, i na poraz. Posebno sada kada se menja igrački kadar.

Ove, ali i reči koje su usledile neko bi možda mogao da protumači kao da Gocić najavljuje neuspeh.

- Treba biti spreman i za “neuspeh”. Sve osim zlata je neuspeh za naš narod. Navikli smo ga da bude tako. Opet, ponavljam - mi smo glavni favoriti. I kada to kažem, 90 odsto stvari u vezi sa vaterpolom je u našim rukama. Ova priča je odavno ispričana, pa onda da je ponovim. Srbija, kao i uvek, ide na najviše mesto na postolju.

A tih 10 odsto za Gocića je snaga rivala.

- Tu pre svega mislim na Italijane, Mađare, Hrtvate... Možda se i nama desi loš dan ili tako nešto. A nadam se da to neće biti slučaj - zaključio je Gocić. V. Z.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia