Alo!

OLGA OSVOJILA VIMBLDON

BIćE BOLJA OD ANE I JELENE

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Srbija ipak ima šampiona Vimbldona! Šesnaestog­odišnja Olga Danilović je u paru sa Kajom Juvan iz Slovenije savladala američki tandem Ketrin MekNali i Vitni Osugive sa 6:4, 6:3 i osvojila prestižni turnir, kada to već nije mogao Novak Đoković zbog povrede lakta.

Olga Danilović, zapamtite to ime, jer ona je budućnost ženskog tenisa - samo je jedna od opaski komentator­a sa „Bi-Bi-Sija“na račun mlade Srpkinje.

Slično razmišlja i selektorka FED Kup reprezenta­cije naše zemlje Tatjana Ječmenica, koja u razgovoru za „Alo!” ističe da je Daniloviće­va prava naslednica Jelene Janković i Ane Ivanović.

- Teško je davati ocene kada je u pitanju krajnji domet, fakat je da je Olga ultratalen­tovana i da ima odlične predispozi­cije. Poseduje i nasledne faktore koji utiču na kompletnu ličnost i sportski duh, a koji su potrebni da postane veliki igrač i šampion. Ostaje joj samo da vredno trenira, da radi i pravi rezultate. U najkraćem roku je očekujem među prvi sto, pa onda spuštanje naniže. Svakako da poseduje kvalitet za takav podvig, iskreno se nadam da će naslediti naše najbolje rangirane teniserke Anu Ivanović i Jelenu Janković - smatra Tatjana Ječmenica.

Selektorka je objasnila važnost osvajanja ovako prestižnog grend slema.

- Grend slem titula ima ogroman značaj za samopouzda­nje. Dešavalo se da uspešni juniori ne ostvare zapažen rezultat u seniorskoj konkurenci­ji, a da oni slabiji kasnije naprave bum. To je individual­na stvar. Ipak, sigurna sam da će podizanje pehara na Vimbldonu pomoći Olgi da u daljoj singl karijeri nastavi sa dobrim rezultatim­a i pohodom na svetski vrh - dodala je selektorka.

Kao i svakom navijaču Srbije, tako je i Ječmenici srce puno posle uspeha naših tenisera.

- Puno mi je srce. Trenutno sam na odmoru, pa nisam uživo gledala, ali sam pratila na internetu. Inače navijam na svakom meču za naše tenisere i teniserke i svaki njihov uspeh me raduje. Olga je trenutno naša najbolje rangirana igračica i predvodnik nove generacije. Zaista, sve čestitke - zaključila je Tatjana Ječmenica.

 ??  ??
 ??  ?? Juriš ka vrhu svetskog tenisa: Olga Danilović
Juriš ka vrhu svetskog tenisa: Olga Danilović
 ??  ?? ŠAMPIONKE: Olga Danilović
i Kaja Juvan
ŠAMPIONKE: Olga Danilović i Kaja Juvan
 ??  ?? Veruje u Olgu: Tatjana Ječmenica
Veruje u Olgu: Tatjana Ječmenica
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia