Alo!

Gej parada podelila VladU!

MINISTRI ZA ALO! OTKRILI ŠTA MISLE O PREDSTOJEĆ­EM „PRAJDU" „Nemam nameru da idem. Nisam neko ko je oduševljen takvom manifestac­ijom”, rekao je predsednik Srbije

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

„Parada ponosa“koja je najavljena za 17. septembar ove godine podelila je srpske ministre. Dok jedni izričito odbijaju da se pojave na „prajdu“, drugi tvrde da ne znaju šta će tog dana da rade, treći navode da se zalažu za prava LGBT populacije, a četvrti mudro ćute.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se neće odazvati pozivu da učestvuje na „Paradi ponosa“najavljeno­j za 17. septembar. On je ponovio da je njegova obaveza da se svima na tom skupu garantuju prava i slobode.

- Nemam nameru da idem. Nisam neko ko je oduševljen takvom manifestac­ijom. Bez obzira na to, moja obaveza je, i to sam uspeo da ostvarim, da se njima garantuje pravo da čine ono što je deo njihove slobode i njihovih prava i zbog toga sam zadovoljan - rekao je Vučić i dodao da je svako drugi od predstavni­ka vlasti, iz Predsedniš­tva ili Vlade Srbije slobodan da ide kud hoće.

S druge strane, članovi Vlade su kada je reč o „Paradi ponosa“duboko podeljeni.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnologij­u Nenad Popović kazao je za „Alo!” da neće ići na gej paradu.

- Moj stav o ovom pitanju je poznat odranije.

Kao predsednik jedne narodne i konzervati­vne partije, koja poštuje ljudske slobode i prava, smatram da su pitanja seksualne orijentaci­je, pa i one prema suprotnom polu, krajnje privatna i da takve treba da ostanu bez javnih promocija ili nametanja kako na uličnim manifestac­ijama, tako i kroz udžbenike i nastavne programe - istakao je Popović.

Sličnog je mišljenja i njegov kolega ministar prosvete Mladen Šarčević.

- Poštujem svačija prava, jer sam tako vaspitan. Ja zastupam decu i porodice, pa ne priliči da idem na skupove koji ne zastupaju iste vrednosti - kazao je on za „Alo!”.

Ministarka pravde Nela Kuburović istakla je da je septembar još daleko.

- Još je 17. septembar daleko i ne znam kakve će mi biti obaveze tog dana, ali će se svakako neko u ime Ministarst­va pravde pojaviti - kazala

Doprinosim promociji prava LGBT populacije Joksimović­eva

je ona za „Alo!”.

Sa druge strane, ministarka za evropske integracij­e Jadranka Joksimović navela je da je njen stav kada je reč o „Paradi ponosa“u javnosti dobro poznat.

- Podsetiću vas da sam i ličnim i političkim angažmanom doprinela promociji poštovanja zagarantov­anih prava svih građana Srbije, pa i pripadnika LGBT populacije rekla je ona za

„Alo!”.

 ??  ??
 ??  ?? Jadranka Joksimović je već javno učestvoval­a
na „Prajdu“
Jadranka Joksimović je već javno učestvoval­a na „Prajdu“
 ??  ?? Goran Miletić
Goran Miletić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia