Alo!

Naše zlato nema cenu!

-

V aterpolist­i Srbije su naše zlato koje nema cenu. A ktuelni olimpijski, svetski i evropski šampioni, apsolutni vladari Svetske lige započinju danas u Budimpešti borbu za novi trofej na Svetskom šampionatu. Postalo je normalno da od „delfina” očekujemo isključivo najsjajnij­e odličje. Zato predstavni­ci Vaterpolo saveza Srbije ne bi smeli da se šale, pa da „ispale” momke koji su uvek ćutali, radili i donosili pehare sa velikih takmičenja.

U pozorenje kapitena Filipa Filipovića neposredno pred start Svetskog prvenstva zvuči alarmantno. Fića je izjavio da „postoji izuzetno nezadovolj­stvo igrača zbog odnosa na relaciji čelnici Saveza - igrači”. I tu su stavljene tri tačke. Naši momci su, dakle, poslali upozorenje koje zvuči kao vapaj. Da li se radi o novcu i nekim neisplaćen­im dugovanjim­a? Čelnici VSS-a kažu da nije reč o tome.

Š ta je onda posredi? Ako su oni koji treba da pružaju logistiku negde zakazali, onda to odmah posle Svetskog prvenstva mora da se reši. Ovi momci zaslužuju najbolji tretman, uslove koje mogu i moraju da im pruže foteljaši iz VSS-a. Do tada, „delfini” obećavaju, kao i obično, da će ćutati i raditi. Nama preostaje da sačekamo 29. jul i da svi zajedno otpevamo himnu „Bože pravde“. Ako kojim čudom ostanemo bez krune, ove momke tek tada treba podržati. Ne sme da nam se desi da zbog nemara i eventualno­g razočaranj­a dozvolimo da se naši igrači osete napuštenim­a. Vaterpolis­ti su naše suvo zlato, zato verujemo da su zaslužili svaku paru za svu radost koju nam priređuju.

 ??  ?? Vladimir Zogović novinar
Vladimir Zogović novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia