Alo!

Vučić u Americi: Pričaćemo o Rusima, braći Bitići i paljenju Ambasade SAD!

- E. A.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u Vašingtonu očekuje važne razgovore za Srbiju, da će teme svakako biti srpsko-ruski odnosi, slučaj braće Bitići, kao i paljenje Ambasade SAD u Beogradu, te da će pokušati da dobije podršku za politiku ozbiljnost­i, odgovornos­ti i rešavanja problema na zapadnom Balkanu.

Vučić je u izjavi medijima rekao da ima sastanak sa šefom Nacionalne garde SAD, kao i Garde Ohaja, sa kojima će razgvarati o svm našim zajednički­m aktivnosti­ma, vojnoj neutralnos­ti, stavovima Srbije, saradnje između srpskih i američkih oružanih snaga, o učešću Srbije u međunarodn­im misijama pod zastavom UN, o tome kako i na koji način možemo da doprinesem­o nastavku borbe protiv terorizma.

„Verujem da to možemo da uradimo i ubuduće. To je važan uslov za pripremu svega onoga što dolazi večeras na susretu sa Dejvidom Petreusom i sutra na sastancima sa američkom poslovnom zajednicom, koja već obavlja posao u Srbiji, i sa onima koji planiraju tek da dođu, te i na sastancima sa brojnim kongresmen­ima, ali najvažniji je svakako sa potpredsed­nikom Majkom Pensom”, ukazao je Vučić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je i na pismo američkog kongresmen­a i albanskog lobiste Eliota Engela šefici diplomatij­e EU Federiki Mogerini, u kojem joj kongresmen piše da Srbija nije spremna za članstvo u EU.

„Svako ima pravo da kaže gde koga želi. Da li nas žele u Evropi? Ja sam mislio da se o tome pita EU“, rekao je Vučić novinarima i podsetio da je Engel kongresmen iz Njujorka, najistaknu­tiji albanski lobista, kojeg uvek koriste i slušaju, ali da na Srbiju pritisak vrše i drugi.

„Mi sa SAD želimo najbolje odnose, želimo da ih gradimo na ozbiljan i odgovoran način jer se zna da su oni velika sila, a mi brojčano i teritorija­lno mala država, ali želimo da budemo poštovani, da gradimo takve odnose“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je Srbija vojno neutralna i da će on taj stav potvrditi.

 ??  ?? U poseti Americi: Aleksandar Vučić
U poseti Americi: Aleksandar Vučić
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia