Alo!

PoSle evroPe i amerioen HUliGanStv­o ZaHvatilo i aFriČoi oontinent osam mrtvih u tuči navijača u Senegalu

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Nove žrtve huliganstv­a u svetu! Osam osoba je izgubilo život, a najmanje 60 je hospitaliz­ovano posle urušavanja zida na fudbalskom stadionu u Senegalu.

Afrika nije podneblje poznato po huligansko­m nasilju, kao što je to slučaj u Evropi i Južnoj Americi. Međutim, izgleda da je ovaj negativni trend zahvatio i „crni“kontinent.

Finale Liga kupa Senegala između najpopular­nijih tamošnjih klubova Stade de Mbora i Union sportiv uakama nije dočekalo poslednji sudijski zvižduk, s obzirom na to da je na stadionu „Demba Diop” ugašeno osam života, među kojima ima i dece. Regularni tok utakmice završen je miroljubiv­im rezultatom - 1:1. Igrali su se produžeci, kada je Stade de Mbor, formalni domaćin na ovom susretu, prešao u vođstvo. Bio je to signal protivničk­im navijačima, koji su u prvenstvu domaćini na ovom stadionu, da krenu ka brojčano slabijim pristalica­ma rivalskog kluba. Na tribinama stadiona je izbila opšta tuča, a svetski mediji izveštavaj­u da su se samo četiri policajca nalazila između dve zaraćene strane. Nemoćni organi redi ispalili su suzavac, nakon čega je zavladala panika, stamepdo nedužnih ljudi ka izlazima, a potom i rušenje zida i ograde.

- Zid je pao direketno na neke naše prijatelje. Odmah smo znali da su poginuli - rekao je jedan od svedoka velike tragedije Čeik Maba Diop.

Ministar sporta Matar Ba istakao je da je među poginulima i jedna devojčica, da bi zatim pozvao na sprovođenj­e mera kako se ovako nešto nikad više ne bi dogodilo u Senegalu.

Iz kancelarij­e predsednik­a države Maki Sala saopšteno je da je kampanja za predstojeć­e izbore suspednova­na do daljnjeg, u znak poštovanja prema žrtvama, i da bi, radi upozorenja, odgovorne za ovu nesreću trebalo najoštrije kazniti.

 ??  ?? Vođstvo gostiju bilo signal domaćim pristalica­ma da krenu u akcijuO vtampedo ka izlazu prouzrokov­ao rušenje tribine i ograde Prati voljeni klub: Štimac Hoće li se vratiti Svetislav Pešić? Panika
među navijačima Policija suzavcem izazvala...
Vođstvo gostiju bilo signal domaćim pristalica­ma da krenu u akcijuO vtampedo ka izlazu prouzrokov­ao rušenje tribine i ograde Prati voljeni klub: Štimac Hoće li se vratiti Svetislav Pešić? Panika među navijačima Policija suzavcem izazvala...
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia