Alo!

Vlada će ulagati u nauku

-

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović posetio je Institut za nuklearne nauke u Vinči, odakle je poručio da će Vlada Srbije u narednom periodu staviti akcenat na unapređenj­e sistema naučnih instituta, sa fokusom na razvoj inovacione infrastruk­ture i inovacioni­h programa.

„Vlada Srbije je apsolutno svesna činjenice da su znanje i inovacije ključni resurs na kojem Srbija može da gradi svoju međunarodn­u konkurentn­ost. Znanja iz oblasti prirodnih nauka, tehnologij­e, a naročito inženjerst­va imaju poseban značaj za inovacije i ekonomski rast”, istakao je Popović.

On je napomenuo da inovaciona infrastruk­tura i programi treba da budu u funkciji industrije i ostanka mladih talenata u Srbiji.

„Institut Vinča u tome ima važnu ulogu, jer je ovo bez sumnje jedna od stožernih institucij­a nauke Republike Srbije”, rekao je Popović.

Direktor Instituta za nuklearne nauke u Vinči Borislav Grubor izrazio je zadovoljst­vo jer je Vlada Srbije prepoznala značaj inovacija i tehnološko­g razvoja. On je istakao da će Institut u Vinči pružiti punu podršku novom ministru zaduženom za taj resor.

„Zadovoljni smo što je ministar Popović posetio Vinču i time ukazao na značaj naše institucij­e za razvoj nauke i inovacija u Srbiji”, rekao je Grubor. Ministar Nenad Popović posetio je i Javno preduzeće „Nuklearni objekti Srbije“u Vinči, gde je razgovarao sa direktorom ovog preduzeća Daliborom Arbutinom. Na sastanku je razgovaran­o o razvoju i primeni inovacija i novih tehnologij­a u oblasti nuklearnih aktivnosti i upravljanj­a nuklearnim otpadom.

 ??  ?? Nenad Popović juče u Vinči
Nenad Popović juče u Vinči
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia