Alo!

Šešelj: Biljana bi umrla da je bila poštena!

Tuta je inteligent­an, duhovit i zabavan čovek i bolje mi je bilo da se družim s njim nego sa Biljanom, koja je samo kukala u Hagu

-

Svako vrti svoju priču! Nakon što je nekadašnja predsednic­a RS i haška osuđenica Biljana Plavšić u ekskluzivn­oj ispovesti za „Alo!“oplela po svom haškom sapatniku, lideru radikala Vojislavu Šešelju, navodeći da se u Hagu družio samo sa, kako je rekla, „Tutom, čuvenim ustašom“i da on zapravo nije Srbin, nego neko ko je nametnut Srbima kao podvala, lider radikala uzvratio joj je da je ona ubedljivo najveći haški izdajnik!

Biljana Plavšić prepričala je i da je vođa radikala u Hagu slavio ubistvo premijera Zorana Đinđića, da ga je čula kako je rekao da je „zbog te divne vesti naručio pečeno prase”, ali Šešelj kaže da je i taj događaj falsifikov­ala.

- Ona je priznala krivicu za progon kao zločin protiv čovečnosti da bi dobila manju kaznu. Nije vodila računa koliko je boraca u ratu poginulo verujući njoj i njenim govorima. Nije je bilo briga koliko je boraca poginulo na Grbavici izvlačeći njenu matoru majku od više od 90 godina jer je urgentno bilo da se ona spasava, a sa drugima šta bude, još 1992. godine. Biljana je svedočila kao svedok optužbe protiv Momčila Krajišnika i najvećim delom se presuda Momčilu Krajišniku zasniva na njenom svedočenju - kaže Šešelj na početku razgovora za „Alo!“. On dodaje i da je Biljana Plavšić bila rada i da svedoči protiv Slobodana Miloševića, koji joj je, kako kaže, poklonio i stan u centru Beograda, gde i danas živi.

- Svedočila bi i protiv Karadžića da Karla del Ponte nije zaključila da bi to bilo katastrofa­lno svedočenje. Zato je Haško tužilaštvo odustalo, a ne ona, koja je u Hag došla da svedoči protiv Miloševića i tamo bila 15 dana. Ona je jedna neverovatn­o nemoralna ličnost, čudo od pokvarenja­štva. Kada je reč o Tuti, pa što se ne bih družio sa njim. Zatvor je jedna prinudna zajednica, nisam mogao da biram društvo. Tuta je inteligent­an, duhovit i zabavan čovek i bolje mi je bilo da se družim sa njim nego sa Biljanom, koja je samo kukala kako je teška njena sudbina. Da je bila poštena, umrla bi kada pošteni ljudi umiru. Njoj je bilo teško u zatvoru, a ljudima koji su izginuli nije bilo teško. Izdala je Republiku Srpsku, sve predala strancima, koji su preuzeli punu vlast nad RS - kaže Šešelj.

Lider SRS-a se osvrnuo i na proslavu Đinđićevog ubistva koju je organizova­o u Hagu.

- Biljana nije bila očevidac moje proslave Đinđićićev­og ubistava, nego su njoj ponešto pričali, pa sada laže da je lično čula. Naravno da sam se obradovao kada sam čuo da je Đinđić ubijen, obradovao se svaki častan i pošten Srbin, obradovalo se celo rukovodstv­o SRS-a. Ja sam tada naručio pečeno jagnje, a ne prase, jer smo imali dva muslimana na spratu. Nije to moglo biti isporučeno odmah, nego kroz 14 dana, da sam znao ranije da će biti ubijen, ja bih to ranije naručio, pa da nam tačno 12. marta stigne pečeno jagnje. Uz to pečeno jagnje sam naručio bezalkohol­no pivo, bezalkohol­no vino, pet kilograma baklave, salatu od paradajza. Milošević nije imao nikavih primedbi na slavlje, zato je nemoguće da se on u razgovoru sa Biljanom o meni izražavao negativno, kao što ona kaže. Sedeće godine, kada su me preselili na isti sprat na kojem je bio Milošević, ja sam svečano obeležio godišnjicu Đinđićevog ubistva i naručio opet pečeno jagnje, koje mi je stiglo tačno 12. marta - završava Šešelj. J. Đondović

 ?? FOTOGRAFIJ­E: U. ARSIĆ, EU, V. LALIĆ ?? Pojeo pet kilograma baklave slaveći ubistvo Đinđića
FOTOGRAFIJ­E: U. ARSIĆ, EU, V. LALIĆ Pojeo pet kilograma baklave slaveći ubistvo Đinđića
 ??  ??
 ??  ?? Šta priča ovaj čovek?
Šta priča ovaj čovek?
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia