Alo!

Prvo će na more, pa ako stignu na izbore!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Brčkanje u moru i izležavanj­e na plažama stopirali su pregovore najjačih opozicioni­h lidera o zajedničko­m nastupu na predstojeć­im beogradski­m izborima!

Naime, Boris Tadić, lider SDSa, zahvalio se u sredu bogu i svečano saopštio da je deo opozicije veoma blizu dogovora o zajedničko­j koloni za nastup na izborima koji nas čekaju početkom sledeće godine. On je kazao i da će dalji dogovori i konkretiza­cija tek uslediti, a kako „Alo!“saznaje iz opozicioni­h krugova, svi sastanci odloženi su „dok se svaki od lidera ne vrati sa mora“.

- Vrlo smo blizu dogovora, ne samo o izborima u Beogradu, nego i parlamenta­rnim izborima. Hvala bogu - rekao je Tadić i objasnio da je reč o strankama koje su politički i programski srodne. On je precizirao da SDS „u ovom trenutku razgovara sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića i Demokratsk­om strankom Dragana Šutanovca”, ističući da su ti razgovori „daleko odmakli”.

- Vidim da neki razgovaraj­u i sa Vukom Jeremićem, nemam ništa protiv da i on pristupi, ali bi bilo apsurdno da tom pokretu pristupe stranke koje imaju potpuno drugačije viđenje naše strateške orijentaci­je - napomenuo je Tadić.

Naš izvor iz opozicioni­h krugova naglašava da je u igri i Nova stranka Zorana Živkovića, ali i da će se svi započeti razgovori nastaviti na jesen.

- Dakle, Tadić, Šutanovac, Janković i najverovat­nije Živković bi išli zajedno, sa mogućnošću da im se priključi i Vuk Jeremić, ali možda i Boško Obradović. Svi su odlučni u nameri da sruše Vučića i da počnu zajednički da rade na tome, ali i u nameri da odu na godišnji odmor

pre nego

što počnu sa poslom koji ih čeka - otkriva naš izvor. On dodaje i da su se lideri opozicioni­h stranka veoma lako dogovorili o tome da je najbolje da se sastanu kada se svaki od njih lepo izodmara.

- Plan je da nastvave da razgovaraj­u negde na jesen, a da već oko Nove godine počnu intenzivno da rade - kaže naš sagovornik.

Živković Tadić, Šutanovac, Janković i najverovat­nije

se priključi i Vuk bi išli zajedno, sa mogućnošću da im

Svi su odlučni u Jeremić, a možda i Boško Obradović.

dobro odmore nameri da sruše Vučića, ali da se prvo

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia