Alo!

SKANDAL Mesić i Pecoli SREDILI AZIL MORINI

ALBANSKI HULIGAN NEĆE BITI IZRUČEN SRBIJI

-

Iako je sud u Dubrovniku presudio da bi Ismail Morina trebalo da bude izručen Srbiji, kako stvari sada stoje, poznatom albanskom huliganu biće odobren politički azil u Hrvatskoj. Kako je naveo Naim Mursel, jedan od najbližih savetnika Bedžeta Pecolija, najbogatij­eg Albanca, to je sve ugovoreno sa „hrvatskim prijatelji­ma”.

„Balista Morina definitivn­o neće biti izručen Srbiji, i to zahvaljuju­ći našim hrvatskim prijatelji­ma. Svaka čast mom prijatelju za posvećenos­t”, napisao je Mursel uz sliku na kojoj se u avionu pored njega nalaze Pecoli i nekadašnji hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

Istovremen­o, oglasio se i advokat Ismaila Morine, koji je potvrdio da je njegov klijent zatražio politički azil u Hrvatskoj kako bi izbegao izručenje Srbiji.

- Mogu da potvrdim da je Morina podneo zahtev za politički azil u Hrvatskoj jer smatra da u Srbiji neće imati pravično suđenje - rekao je za BIRN advokat Darko Butigan i još jednom naglasio da su podneli i žalbu Vrhovnom sudu Hrvatske, koji bi u roku od pet do deset meseci trebalo da donese konačnu presudu.

Darko Trifunović, profesor Fakulteta za bezbednost, ipak veruje da Morina neće dobiti politički azil.

- Ne znam po kojem osnovu bi mogao da ga dobije. On nije kosovski Albanac, nego građanin Albanije i nema razloga za azil. Mislim da će i Vrhovni sud Hrvatske potvrditi odluku suda u Dubrovniku da bude izručen Srbiji. Pa on ne samo da je napravio haos na utakmici nego i veliku štetu jer je svojim postupkom poremetio odnose dve zemlje, Srbije i Albanije - smatra Trifunović.

U međuvremen­u, Morina se nalazi u zatvoru u Dubrovniku, gde je, kako kažu, promenio imidž, pa je skratio kosu i potšišao bradu. Njega je, inače, pred drugu utakmicu između fudbalera Srbije i Albanije u Elbasanu 2015. uhapsila albanska policija kada je kod njega pronašla pištolj. Nakon pretresa vozila, pronađen je još jedan pištoj, 30 metaka i 35 karata za meč između Albanije i Srbije.

V. Nestorović

Morinu su u zatvoru u Dubrovniku obrijali i ošišali

 ??  ?? Odabrano društvo: Mesić, Mursel i Pecoli
Odabrano društvo: Mesić, Mursel i Pecoli
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia