Alo!

Otac nesrećnog dečaka legenda odbojke

- Piše: S. DŽ. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Luka Milinković (13) iz Novog Sada, koji se u subotu utopio u blizini mesta Postire na Braču, sin je slavnog argentinsk­og odbojkaša Markosa Milinković­a. Dečak je sam ronio sa maskom za ronjenje, a prema prvim pretpostav­kama, mogući uzrok smrti je utapanje ili zastoj u radu srca. Naložena je obdukcija, kojom će se utvrditi šta je uzrok smrti, posle čega će telo biti transporto­vano u Srbiju.

Kako pišu hrvatski mediji, policija je posle uviđaja saopštila da nema tragova nasilja koji bi ukazivali na to da je dečak ubijen. Na njegovom telu nisu primećene ni povrede koje su mogle da izazovu gubitak svesti tokom ronjenja. Policija je o svemu obavestila Županijsko državno tužilaštvo, koje je odmah izdalo nalog da telo bude preneto na obdukciju da bi se otkrilo kako je nastupila smrt.

Tragedija na ostrvu Braču u Hrvatskoj potresla je ceo region, a najviše sportiste i Markosove Markos Milinković je posle tragedije hitno krenuo iz Argentine u Hrvatsku. Markos je legenda odbojke u Argentini, odrastao je tamo i postao lider njihove reprezenta­cije. Tokom karijere igrao je za neke od najvećih svetskih klubova, poput Sislija iz Treviza, gde je igrao sa Nikolom Grbićem. Šest godina je biran za najboljeg odbojkaša Argentine, a tri puta je učestvovao na Olimpijski­m igrama. Luka je i sam krenuo tatinim stopama. Bio je član Odbojkaško­g kluba Vojvodina, a igrao

je na mestu primača.

kolege odbojkaše. Markos je legenda odbojke u Argentini, a poreklom je Srbin. Odrastao je tamo i postao lider njihove reprezenta­cije. Oženio se Novosađank­om i sa njom dobio sina Luku, koji je nastradao u uvali Mala Lozna na Braču.

Tragedija se dogodila u subotu, 29. jula oko 19 sati. Telo dečaka pronađeno je u uvali Mala Lozna, dok je plutalo u moru. Istraga će utvrditi šta se tačno desilo i šta je prethodilo tragediji.

Luka je kobnog dana, oko 18 sati, rekao majci da ide sa drugovima na obližnji teren da igra košarku. Majka dečaka je, kako nezvanično saznajemo, policiji potvrdila tu informacij­u. Jedan očevidac je potvrdio da su dečaci iznajmili kajak i da Luka posle zajedničke vožnje nije hteo da ide na basket, već je odlučio da sam ide na ronjenje.

- Luka i njegovi drugovi su iznajmili kajak od 17 do 18.25. Dva dečaka su posle vožnje kajakom rekla da idu na igralište da igraju košarku, a on je rekao da će ostati da se kupa još malo. Pola sata kasnije, jedan kupač je

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia