Alo!

Sport U inat svima, VrAtIĆEMo ZLAto!

-

Utorak, 1. avgust 2017.

www.alo.rs tako će biti i u budućnosti. Obećavam da ćemo i dalje da im budemo dosadni jer imamo motivaciju da dokažemo da smo i dalje najbolji tim, a imamo kvalitet da to uradimo - besno je govrio Filipović.

Šta konkretno zamerate sudijama?

- U određenim momentima donosili su odluke koje teško možete da razumete. Ko god prati vaterpolo, mogao je to da vidi u polufinalu i meču za treće mesto. Pa mi smo u odlučujući­m momentima uvek igrali sa igračem manje. Olimpijski šampioni ne zaslužuju takav tretman. Siguran sam da se moji saigrači nisu osećali kao da smo najbolji na svetu. Neko svesno želi da uništi ovaj sport.

Mnogi su saglasni da je polufinale između Srbije i Hrvatske jedan od najboljih mečeva u istoriji vaterpola?

- Ja nisam! Imali smo određena objašnjenj­a šta ne smemo da radimo tokom meča. Što je najsmešnij­e, sudije su rivalima dozvoljava­li da rade ono što je nama bilo zavbranjen­o, a ko zna šta će još da smisle. Na šta konkretno mislite?

- Sada su nam zabranili da svi zajedno skačemo u bazen pre početka meča. Rekli su da samo sedmorica mogu da uskoče u bazen! Šta će sledeće da smisle, da dva igrača igraju! To polufinale je možda bila lepa utakmica za ljude koji ne poznaju vaterpolo!

Šta je sledeće za reprezenta­ciju Srbije?

- Znamo šta moramo da unapredimo, a i dalje tvrdim da sve zavisi od nas. Bićemo još bolji i nećemo biti u situaciji da zavisimo od sudija, pravila ili takvih stvari - završio je Filipović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia