Alo!

PArtIZAN BEZ LEoNArDA, sUMA opEt NA KLUpI!

-

Na zabrinjava­jućih 1:3 pred revanš sa Olimpijako­som, Partizan je zadesila nova nevolja.

Brazilac Leonardo, najbolji fudbaler crno-belih, preskače revanš na „Kariaskaki­su”, koji se igra u sredu. Razlog je povreda, a Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, za „Alo!” dodatno obrazlaže:

- Nema misterije u vezi sa Leonardom, on je nategao primicač još na prvom meču sa Olimpijako­som. Iz istog razloga je preskočio prvenstven­i meč sa Javorom i samo zbog toga neće biti u timu za revanš kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Njegova želja nije sporna, pre sedam dana ste mogli da se uverite koliki motiv je imao da pomogne Partizanu u evropskom pohodu.

Da li je vreme da Suma počne utakmicu u Pireju?

- Ne, ne... Da ne budemo u zabludi, on može da izgura 45 minuta, a za 10 dana će moći 60-70.

OK, ali Partizanu treba brz gol? - Možda kod nekih sada postoji veća želja da on bude starter, kada Leonardo nije u mogućnosti da nam pomogne, ali ne treba srljati i učiniti neki pogrešan korak. Jednostavn­o, Suma još nije spreman.

Zbog čega nije, objasnite nam?

- Biće vremena da se priča zbog čega nije bio spreman, ali ukratko - da bi ostvario želju i došao u Partizan, nije smeo da igra evropske utakmice za Slovan, automatski nije bio u trenažnom procesu. Na sve to, živ je čovek, oseća svu ovu gungulu koja se stvorila oko njega.

Da li je mogao ranije da se ostvari Sumin transfer?

- Nije to baš tako lako. Naravno da smo želeli što pre da dovedemo Sumu u Partizan, ali vidite koliko traju transfer-sage i među najvećim evropskim klubovima. Uveliko se priča o tome da Matić dolazi u Mančester junajted, da Nejmar prelazi u Barselonu, pa se na kraju čeka na realizacij­u.

Iskreno, verujete li da Partizan može do čuda u revanšu sa Olimpijako­som?

- Moramo da verujemo. Slažem se da nam treba brz gol u revanšu posle 1:3, ali Partizan i bez Leonarda i bez Sume od početka meča ima mogućnost da šokira Olimpijako­s. Ako brzo damo gol, eto ga Suma u nastavku da uz njegovu pomoć damo još jedan ili dva.

Prilično ste optimistič­ni?

- Igrom slučaja bio sam učesnik u dva velika duela, u dva najveća prolaza koja je Partizan ostvario u poslednjih 25 godina. Da nismo verovali protiv Njukasla i Anderlehta, ne bismo ni ostvarili te istorijske rezultate. Treba verovati i sada, pa kud nas put odvede - zaključuje Iliev. D. J. Bužić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia