Alo!

Miloš teodosić

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Saga je završena! Nemanja Matić (28) od juče je fudbaler Mančester junajteda! Reprezenta­tivac Srbije potpisao je trogodišnj­u ugovor sa “đavolima”, uz mogućnost da se saradnja produži za još godinu dana!

Naš najbolji vezista je još u nedelju uveče prošao medicinske preglede u trenažnom centru “đavola” u trening kompleksu “Karington” , a dan kasnije stigla je i zvanična potvrda.

Zanimljivo, Matić će danas proslaviti 29. rođendan. Teško da je mogao da zamisli bolji rođendansk­i poklon od ugovor sa timom koji je tri puta osvajao Ligu šampiona, a po jednom Kup kupova, Ligu Evrope i Superkup Evrope, i koji na svom kontu ima i 13 titula u Premijer ligi, 12 trofeja u FA kupu i pet Liga kupova!

- Presrećan sam što sam postao član Mančester junajteda! Ponovo ću raditi sa Žozeom Murinjom i zbog toga je ovo bila prilika koju nisam mogao da odbijem. Uživao sam u vremenu koje sam proveo u Čelsiju i moram da se zahvalim tom klubu i svim navijačima na podršci tokom svih ovih godina. Jedva čekam da počnem sa treninzima sa novim saigračima. Drago mi je što ću biti deo ovog velikog kluba i nadam se da ćemo zajedno ispisati nove stranice klupske istorije - rekao je Matić.

Finansijsk­i uslovi Matićevog transfera nisu zvanično objavljeni. Ono što je nesumnjivo je da je prelaskom u redove “đavola” postao najskuplju fudbaler u istoriji Srbije! Nagađa se da su gazde Mančestera morale da izdvoje 44.600.000 evra da bi kupile neumornog vezistu sa Uba.

Žoze Murinjo je na samo njemu svojstven način predstavio Nemanju Matića.

- Nemanja je igrač za Mančester junajted i igrač za Žozea Murinja! On predstavlj­a sve što želim od fudbalera: lojajan je, konstantan, ambiciozan, timski je igrač. Želim da mu se zahvalim na tome što je imao želju da postane deo našeg kluba. Da nije bilo toga, bilo bi nemoguće da bude sa nama.

Siguran sam da će igrači i navijači biti oduševljen­i onim što Nemanja donosi. Zbog toga želim da poželim dobrodošli­cu momku, koji će sledeće sezone nositi dres sa brojem 31 - rekao je Žoze.

Nemanja je bio Murinjova želja tokom čitavog prelaznog roka. Tokom leta je vršio pritisak na gazde kluba da što pre završe pregovore sa Čelsijem. U jednom trenutku činilo se da mu želja neće biti ostvarena jer je vlasnik londonskih plavaca Roman Abramovič bio ljut na “đavole” zbog toga što su im ispred nosa uzeli napadača Lukakua. Uz sve to, trener Čelsija Antonio Konte nije želeo da proda igrača rivalu, pa se pojavila jasna mogućnost da Nemanja postane igrač Juventusa. Na kraju, izgleda da je presudila Matićeva i Murinjova želja da ponovo sarađuju. Baš kao nekada u Čelsiju, kada su bili nezaustavl­jivi.

kapiten košarkaša Srbije Ime I prezIme: nemanja matić DaTUm rOđenJa: 1. 8. 1988. meSTO rOđenJa: Vrelo (Ub) VISIna: 1,94 m pOzICIJa: Vezni igrač TrenUTnI klUb: mančester j. brOJ na DreSU: 31

1997-2000. 200-2004. 2004. 2004-2005.

2005-2007. 2007-2009. 2009-2011. 2010-2011. 2011-2014. 2001-2017. 20017.

2008-2010. 2008 -

Obrenovac C. zvezda partizan Jedinstvo Ub

kolubara košice

Čelsi Vitese benfika

Čelsi mančester j.

Srbija U21 Srbija a tim

 ??  ?? Potpisao ulazak u fudbalsku istoriju Čelsi ga pustio uz astronomsk­o
obeštećenj­e
Potpisao ulazak u fudbalsku istoriju Čelsi ga pustio uz astronomsk­o obeštećenj­e
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia