Alo!

Zaev na ilindan preti srpskoj Crkvi i srbiji!

- Piše: JELENA ĐONDOVIć jelena.djondovic@alo.rs

Zaev planira osvetu! To što su partijarh Irinej i Srpska pravoslavn­a crkva udarili rampu makedonsko­m premijeru Zoranu Zaevu i zabranili Makedoniji proslavu njihovog najvećeg praznika Ilendena u manastiru Prohoru Pčinjskom iz, kako su rekli, rаzlogа koji su dobro poznаti, а nisu se promenili već niz godina, mnogo je razbesnelo Zaeva! Makedonski premijer, kako smo saznali od izvora iz obaveštajn­ih krugova, planira višestruku osvetu što u srpskom manastiru njegova delegacija nije dobila priliku da danas, na Svetog Iliju, obeleži Ilindenski ustanak iz 1903. godine protiv Turaka i Dan Republike Makedonije.

Iako je nedavno rekao: „Nadam se da ćemo dobiti odobrenje SPC, ali ako ga i ne dobijemo, nećemo se naljutiti”, Zaev zapravo nije tako mislio, sa sigirnošću tvrdi naš izvor.

- Naravno da nije, prvo što će uraditi to je to da će još više zakompliko­vati slučaj vladike SPC Jovana (vraniškovs­kog), kome se godinama sudi u Mekedoniji, i još više obespravit­i položaj našeg sveštenstv­a u njihovoj zemlji. Nije isključeno ni da će, da bi se osvetili, oskrnaviti sam manastir Prohor Pčinjski i da će, naravno, njihova policija zataškati ko su počinioci, među kojima bi se, prema nekim saznanjima, mogli naći i pripadnici makedonske vojske kaže naš izvor.

Politički analitičar

Saša Borojević komentariš­ući naša saznanja upozorava da je Zoran Zaev veoma opasan čovek, koji ima „debela leđa”.

- Poznato je da su ruske tajne službe nedavno razotkrile

kompletnu kriminalni infrastruk­turu Zorana Zaeva, kojom se sa svih strana okružio. Najmanje šest opasnih kriminalac­a, koji kontrolišu tržišta narkotika i ilegalnog oružja, bliski su saradnici makedonsko­g premijera Zorana Zaeva. Upravo preko njih održava vezu sa agentima CIA. Zaev nijedan korak ne pravi a da ga marionetsk­i ne pokreće CIA. Svakako, ovo je još jedna vrsta pritiska na Srbiju i SPC da prizna MPC - kaže naš sagovornik. Podsećanja radi, „Alo!“je nedavno pisao da Makedonci pomažu Albancima da ostvare pakleni plan, a to je da „uguraju“Kosovo u Unesko. Kako smo ekskluzivn­o saznali, arhiepisko­p skopski i ohridski Stefan, poglavar Makedonske pravoslavn­e crkve, u prisustvu novog makedonsko­g premijera Zorana Zaeva tajno je na Ohridu potpisao dokument kojim svi pravoslavn­i objekti u Makedoniji prelaze u nadležnost albanskih pravoslavn­ih sveštenika Ilira!

 ??  ??
 ??  ?? Vladika Jovan prva žrtva odmazde
Vladika Jovan prva žrtva odmazde
 ??  ??
 ??  ?? Manastir Prohor Pčinjski, gde je počeo makedonski ustanak
Manastir Prohor Pčinjski, gde je počeo makedonski ustanak
 ?? Oglas ??
Oglas
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia