Alo!

OPtUŽnICa PRotIV VELJE nEVoLJE I DVa PaJtosa!

-

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka (32) zvanog Velja Nevolja, navijača Partizana, i još dvojice okrivljeni­h kojom ih tereti za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine u ulici Kraljice Marije u Beogradu. Belivuku, Marku Miljkoviću (26) i M. K. se na teret stavlja krivično delo ubistva pomaganjem. Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teškog ubistva u saizvršila­štvu, ali je u toku istrage kvalifikac­ija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne kao izvršioci. Optužnica je sudu prosleđena prošle sedmice i čeka se odluka o potvrđivan­ju. M. K. je u bekstvu, a za Belivuka i Marka Miloševića tužilaštvo je zatražilo produženje pritvora.

Belivuk je uhapšen početkom februara pod sumnjom da je ubio Miloševića i od tada je u pritvoru, dok je početkom maja uhapšen i Miljković.

Na saslušanju u tužilaštvu, Belivuk je negirao svoje učešće u ubistvu, dok se Miljković branio ćutanjem.

Belivuk zvani Velja Nevolja se sumnjiči da je ubio Miloševica 30. januara u ranim jutarnjim časovima i potom pobegao autom sa lica mesta, a uhapšen je nedelju dana kasnije. Miljković se sumnjiči da je kupio automobil koji je korišćen za izvršenje ovog krivičnog dela. Miloševiće­vo beživotno telo pronađeno je na tramvajski­m šinama u ulici Kraljice Marije u Beogradu, kod broja 7. Milošević je bio poznat po nasilničko­m ponašanju i po tome da se bavio borilačkim veštinama. Belivuk je u septembru 2016. na osnovu sporazuma sa tužilaštvo­m o priznanju krivice osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog prebijanja pripadnika obezbedenj­a Miloša Vazure, direktora FK Partizan, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba. Međutim, izvršenje te kazne, prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo. E. A.

 ??  ?? Izlazi pred sudiju:
Veljko Belivuk
Izlazi pred sudiju: Veljko Belivuk
 ??  ?? Overen: Vlastimir Milošević
Overen: Vlastimir Milošević
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia