Alo!

Sahrana vatrogasca heroja

-

Vatrogasac Milan Rmuš, koji je preminuo u ponedeljak od opekotina zadobijeni­h prilikom gašenja požara, danas će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu. Rmuš je povrede zadobio 19. jula prilikom gašenja požara u fabrici na Adi Huji.

Inače, Rmuš je počeo da radi u vatrogasno-spasilačko­j jedinici u Košutnjaku 2004. i dobitnik je više nagrada i odlikovanj­a. Novčano je nagrađen 2013. kao najbolji vatrogasac za teritoriju opštine Rakovica. Zbog izuzetnog zalaganja, pre pet meseci prabačen je u Vatrogasno-spasilački bataljon Zvezdara.

Iza sebe je ostavio suprugu i jednogodiš­njeg sina. Tragedaja se dogodila prilikom požara u fabrici „Avala Kartonka”, kada je intervenis­alo 28 vatrogasac­a sa devet vatrogasni­h vozila. Osim Milana, koji je prvi uleteo u fabriku i zadobio najteže povrede, povređeno je još pet vatrogasac­a i dva radnika fabrike, od kojih je jedan zadobio teže povrede, ali nije životno ugrožen.

Kako su lekari ranije izjavljiva­li, Rmuša je bilo teško intubirati zbog ekstenzivn­osti povreda, kako više od 60 odsto opečenih površina, tako i gornjih disajnih puteva, gde je teško bilo plasirati tubus i vratiti ga u život. Iako su tada uspeli, njegovo stanje je od srede bilo nepromenje­no.

Istog dana, Milivoje Prašić (58), žrtva petorice huligana u napuštenoj fabrici „Rotor” u Zemunu, kome si lomili prste, čupali nokte, pa ga zapalili, podlegao je povredama uprkos borbi lekara. E. S.

 ??  ?? Junačko srce nije izdržalo: Milan Rmuš
Junačko srce nije izdržalo: Milan Rmuš
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia