Alo!

Diplomati uzeli 4.000 evra Na mEti i jaPaNci

- Redakcija@alo.rs

Pišu: E. S. - E. A.

Državljani­n Grčke A. S. (56), koji je zaposlen u ambasadi te zemlje u Beogradu, opljačkan je i pretučen u ponedeljak oko 17 sati u centru grada.

Kako “Alo!” saznaje, beogradska policija traga za dvojicom mladića koji su mu oteli torbu s ličnim dokomentim­a i oko 4.000 evra.

- Lopovi su A. S. presreli u Dečanskoj ulici i dok su pokušavali da mu otmu torbu, on im je pružao otpor, nakon čega su ga pretukli, pa opljačlali.

Prema našim informacij­ama, A. S. radi u grčkoj ambasadi na administra­tivnim poslovima i nakon radnog vremena krenuo je da obavi nešto privatno. U Dečanskoj ulici, u neposredno­j blizini tunela, naišao je, prema njegovoj izjavi, na dvojicu mladića. Nije im pridavao pažnju sve dok nije osetio da mu neko vuče torbu koju je nosio preko ramena.

- Pokušao je da je zadrži i nakon što se okrenuo da vidi ko je vuče, ugledao je tu dvojicu momaka s rukama na njoj. U nekoliko navrata pokušao je da istrgne iz njihovih ruku i pobegne, međutim, oni se nisu tako lako odricali plena - objašnjava naš dobro obavešteni sagovornik upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, kada nesrećni čovek nije uspeo da im se otrgne, počeo je da viče da je u toku pljačka i da doziva upomoć.

- Dok je čovek dozivao upomoć, razbojnicu su ga nekoliko puta udarili. Jedan od njih ga je jako udario pesnicom u stomak, nakon čega se A. S. presamitio jer je ostao bez vazduha. Tu situaciju je iskoristio drugo razbojnik, koji mu je odmah svukao torbu s ramena, pa su on i njegov kompanjon pobegli - objašnjava naš sagovornik. Još se prepričava slučaj pokradenog turiste iz Japana, koga su trojica muškaraca opljačkala u nišu. t. n. (47) sa grupom sunarodnik­a boravio je u nišu tokom prvomajski­h praznika, a tri muškarca su ga presrela i prvo tražila novac, koji je on odbio da im da. onda su oni pokušali da mu otmu torbicu i fotoaparat. Japanac se branio, a jedan od napadača udario ga je u stomak, nakon čega mu je otet “ajfon SE”, čija je tržišna vrednost oko 500 evra.

Odmah nakon pljačke, obaveštena je policija, kao i ambasada u kojoj A. S. radi.

- Policija je odvela A. S. u stanicu, gde je dao izjavu i pregledao registar fotografij­a osumnjičen­ih za slične krađe i razbojništ­va. Istražni organi su pregledali i snimke sa obližnjih objekata i zgrada u nadi da će videti dvojicu mladića koji odgovaraju datom opisu - ispričao je naš sagovornik.

Prema nezvanični­m saznanjima, pokradeni A. S. nije teže povređen i on je, osim što je u stanju šoka, zadobio nekoliko modrica i posekotina.

Policija intenzivno radi na slučaju i proverava da li se radi o slučajnom napadu ili eventulno je žrtva tipovana.

- Od A. S. je uzeta izjava ko je sve znao da kod sebe ima tu količinu novca, kao i kuda se uputio. S obzirom na to da je A. S. naveo da niko od njegovih kolega nije znao da kod sebe ima novac, odnosno toliko para, ne isključuje se mogućnost da je bio nasumična žrtva - ispričao je naš sagovornik.

On je dodao da je samo pitanje vremena kada će policija uspeti da identifiku­je, locira i uhapsi drske lopove.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia