Alo!

NemaNja maTIć PO Ne smem da DOLaSKU U jUNajTeD ODmaH STaVLjeN Na izneverim Vidića! VeLIKI TeST:

„Biće teško ponoviti ono što je moj zemljak učinio u Mančesteru, ali neću da me on jednog dana pita - šta ti tražiš na ‚Old Trafordu‘?”, rekao je Srbin

- Piše: P. VUKOVIć predrag.vukovic@alo.rs

„Old Traford” će ponovo skandirati Nemanji, samo ovog puta Matiću, a ne Vidiću!

U Mančesteru s nestrpljen­jem iščekuju da na terenu vide doskorašnj­eg vezistu Čelsija, najnovije pojačanje u letnjem prelaznom roku, za koga smatraju da će biti naslednik starijeg kolege, Vidića, koji je ostavio neizbrisiv trag na „Teatru snova”.

„Crveni đavoli” su, podsetimo, pre dva dana za Matića platili 44,6 miliona evra, što je rekordna suma za jednog našeg fudbalera, a već u prvom intervjuu u novom klubu Matića su upitali – da li bi mu smetalo da se ista pesma koja se sa tribina pevala Vidiću prepeva i za njega („Nemanja dolazi iz Srbije, je*eno će vas pobiti sve”)...

- Pretpostav­ljam da mogu da pevaju istu pesmu. Vidić je bio vrhunski igrač, neko na koga se ugledam zbog njegove fantastičn­e karijere. Bio je ovde vođa tima i sjajno je doći u klub u kojem je igrao. Daću sve od sebe da ponovim ono što je on učinio. Biće teško, ali neću da me on pita jednog dana: „Šta ćeš ti tamo?!” – rekao je Matić.

List „Miror” je već sproveo onlajn anketu u kojoj je učestvoval­o više od 15.000 ljudi sa pitanjem - da li je Matić pun pogodak za Junajted? “Da“je reklo 88 odsto čitalaca“.

Logično, otvorile su se i dileme u vezi s tim ko će morati da ispadne iz veznog reda tima koji je osvojio Ligu Evrope prošle sezone jer za Matića, prosto, mora biti mesta u Murinjovoj viziji.

U igri su trojica vezista, ali je jasno na startu ko će skoro sigurno ustupiti mesto Srbinu. Između Španca Andera Erere, Francuza Pola Pogbe i Maruana Felainija, Belgijanac je najslabija karika i Englezi ga već sele u Galatasara­j. Ideja je da Matić, koji je na „Stamford bridžu” osvojio dve titule i bio nezamenjiv deo tima, u tandemu sa Ererom obezbedi prostor Pogbi da bude slobodniji i da više dođe do izražaja njegova kreativnos­t.

Srbin je treće Murinjovo pojačanje ovog leta – pre njega stigli su Romelu Lukaku i Viktor Lindelof.

- Sa Lukakuom nisam igrao jer smo često bili jedan protiv drugog, ali je opasan napadač. Sa Viktorom sam igrao u Benfiki. Obojica će pomoći Junajtedu. Ekipa je spremna za titulu, Murinjo je tu godinu dana, možemo mnogo. Što se tiče

Lige šampiona, i tu je sve moguće – dodao je Matić.

Matić će na „Old Trafordu” dobijati blizu 170.000 evra nedeljno, a dres Mančestera će nositi naredne četiri godine. Kaže da za sada nije spreman 100 odsto, ali da će vrlo brzo biti potpuno fit za najveće napore.

Fanovi „đavola” će moći da ga vide u novom dresu već 8. avgusta u Skoplju, kada će

Junajted igrati meč

Superkupa Evrope protiv Reala, osvajača Lige šampiona.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia