Alo!

“oluja” je zločin!

-

I dalje se čuju pokliči “za dom spremni” sa kninske tvrđave, i dalje se Srbima preti, a svaki put pred godišnjicu “Oluje” ustaški sledbenici u Hrvatskoj podivljaju, a pretnje i provokacij­e Srbiji postaju sve jezivije.

H rvati se uveliko spremaju da proslave svoj praznik - dan “Oluje”. Hvala bogu, ove godine sa tvrđave u kninu, nekadašnje­g simbola Republike Srpske krajine, nećemo slušati Tompsonove “Čavoglave”, ali će se zato Hrvati veseliti uz “Ruže hrvatske” i “Prljavo kazalište”, i to sve pred spomenikom Franji Tuđmanu. Sve ovo kao da nije bilo dovoljno vlastima u Hrvatskoj, već su najavili da će u čast etničkog čišćenja Srba sa prostora Hrvatske, nazovimo “Oluju” pravim imenom, svoj defile imati i hrvatski “migovi”.

D a, dobro ste pročitali... Isti oni hrvatski avioni koji su tokom povlačenja Srba sa njihovih vekovnih ognjišta bombardova­li izbegličku kolonu, što je van svake pameti i kršenje svake konvencije o ratu. avioni koji su bombama pokušali da ubiju i zatru sve što je srpsko u Hrvatskoj će 5. avgusta pobedonosn­o leteti nad kninom i sipati so na još žive rane Srbima.

I ma li granica tom ludilu iz Zagreba? Hoće li se neko od glavešina iz Hrvatske nekada izviniti Srbima što su proterani iz svojih kuća, što im je sve uništeno i popaljeno? Da li će nekada tih proteranih 250.000 ljudi imati mira u Hrvatskoj i vratiti svoja ljudska prava koja su imali pre nego što su proterani ili su bombe, “za dom spremni”, ustaška kama i jame sve što im Hrvatska može ponuditi?!

G ospodo iz Zagreba, nije dovoljno to što ste u EU da sebe nazivate evropskim narodom, jer ono što su uradili Hrvati u “Oluji” daleko je od civilizaci­je.

 ??  ?? Darko Zlojutro urednik
Darko Zlojutro urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia