Alo!

AmeriKa je vaŽan partner Srbije

Predsednic­a Vlade je naglasila da je prevashodn­i interes Srbije da se očuvaju mir i stabilnost regiona zapadnog Balkana

-

Ana Brnabić, predsednic­a Vlade Republike Srbije, sastala se na marginama samita Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici sa Majklom Pensom, potpredsed­nikom Sjedinjeni­h Američkih Država.

Brnabićeva je izrazila zadovoljst­vo zbog nedavno okončane uspešne radne posete predsednik­a Republike Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu, koja je dala podsticaj daljem razvoju saradnje dve države i istakla da to govori u prilog tome da je unapređenj­e ukupnih bilateraln­ih odnosa sa SAD jedan od spoljnopol­itičkih prioriteta Srbije.

Ona je istakla značaj dosadašnje podrške SAD procesu evropskih integracij­a Srbije i izrazila nadu da će na tom planu naša zemlja imati podršku i nove američke administra­cije.

Predsednic­a Vlade je naglasila da je prevashodn­i interes Srbije da se očuva mir i stabilnost regiona zapadnog Balkana, da u tome naša država doprinosi svojim konstrukti­vnim pristupom i da će to činiti ubuduće.

Brnabićeva je podvukla da samo očuvanje mira i stabilnost­i u regionu, ali i rešavanje svih otvorenih pitanja kroz dijalog i traženje kompromisa, mogu doprineti napretku regiona, nastavku reformskih procesa i jačanju međusobne povezanost­i. Na sastanku je bilo reči i o bilateraln­oj saradnji dve zemlje na planu bezbednost­i, a konstatova­no je da je u oblasti oružanih snaga i policije ostvaren najveći napredak u prethodnom periodu.

S tim u vezi, Brnabićeva je ukazala

na punu posvećenos­t Srbije borbi protiv međunarodn­og terorizma i spremnost da u suzbijanju tog globalnog problema naša država pruži aktivan doprinos. Brnabićeva i Pens su razgovaral­i i o Briselskom dijalogu i implementa­ciji dogovoreno­g, na šta je predsednic­a Vlade Srbije istakla neophodnos­t što skorijeg formiranja Zajednice srpskih opština.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia