Alo!

šapić ”ržavi ”užan 2n5 miliona!

a u javnoSti Se predStavlj­a Kao veliKi HumaniSta PREDSEDNIK OPŠTINE NOVI BEOGRAD: Nisam znao da treba da platim porez

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Šapić je državi dužan dva i po miliona dinara! Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i pretendent na mesto gradonačel­nika, godinama nije plaćao porez za pomoćne objekte koji se nalaze oko njegove kuće u Zvečanskoj ulici, u opštini Savski venac, te mu se nagomilao dug od neverovatn­ih 2.500.000 dinara, što je više od 20.000 evra, saznaje „Alo!“iz pouzdanih izvora.

Naš izvor navodi i da Šapić već neko vreme strahuje da bi ta informacij­a, koja bi

narušila njegov ugled u javnosti, mogla da ispliva.

- Jer on svim sanagama pokušava da se predstavi kao pošten i čestit predsednik opštine, koji je čak i svom ujaku srušio nelegalno sagrađeni objekat. On se kroz humanitarn­u fonadaciju pokazuje kao humanista koji se bori da pomogne bolesnoj deci, a bilo bi bolje da počne da izmiruje svoje obaveze prema državi i plaća porez, pa bi država mogla da obezbedi toj istoj deci uslugu koja im pripada - kaže naš izvor.

Sam Šapić potvrdio je juče za „Alo!“da duguje novac za porez, ali je pokušao da se opravda da za taj dug nije znao i da će porez platiti čim mu stigne konačni obračun dugovanja.

- Porez za moju kuću je plaćen i redovno se plaća već 20 godina, koliko je imam. Ono što nije plaćeno je nešto za šta nisam ni znao

da treba da se plati i šta sam sa Poreskom upravom ustanovio tek pre nekoliko meseci. To je porez na pomoćne objekte oko kuće. Dakle, na garažu, letnjikova­c, odnosno objekte koji nisu legalizova­ni. Nisam znao da se po novom zakonu i za njih plaća porez, bez obzira na to što još nisu praktično postali zvanično vlasništvo. I onda kada sam to prijavio u okviru te moje kuće, što nije ništa novo, tu stoji već sedam ili osam godina, Poreska uprava mi je sada dala retroaktiv­no tih nekoliko godina, koliko na tih nekoliko pomoćnih objekata u okviru kuće nije plaćen porez - kaže Šapić.

Na pitanje da li državi duguje više od 20.000 evra, Šapić odgovara:

- Upravo sada treba da mi dođe tačna suma i to ću, naravno, odmah platiti. Ne znam stvarno kolika je tačno, tek ću da vidim - kaže on. Čedomir Jovanović, lider LDP-a, pre nekoliko dana je u jednom intervjuu komentaris­ao političku karijeru Aleksandra Šapića. Na konstataci­ju novinara da u Beogradu na vlasti imamo jednog vaterpolis­tu, Čeda je kazao: - Gangulu. Kada razmišljam o Beogradu, pred očima mi je Bogdan Bogdanović, a ne Aleksandar Šapić.

Šapić je odmah reagovao na to. - Posle Gorana Vesića i Radulovića, napao me je i posprdno govorio o meni i Čedomir Jovanović. Pitam se ko je sledeći i koliko će ih još biti do izbora? Pokušao sam nekoliko puta da se odbranim od napada, laži i ponižavanj­a koja su mi bila upućena, ali sam shvatio da ne mogu nikada toliko da se branim, koliko neko može da bude beskrupulo­zan i lažljiv

- rekao je on.

 ??  ?? Nikako da objasni zašto toliko duguje: Aleksandar Šapić Udario na Šapića: Čedomir Jovanović
Nikako da objasni zašto toliko duguje: Aleksandar Šapić Udario na Šapića: Čedomir Jovanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia