Alo!

Ostali bez li„a i ruku ”ok su pravili bombu

-

Boško Božović (24) i Milan Peković (22) iz Nikšića poginuli su preksinoć u Tivtu u eksploziji bombe, pišu podgoričke „Vijesti” i dodaju da su nastradale identifiko­vali članovi njihovih porodica.

Crnogorski mediji pišu da su Božović i Peković poginuli dok su pokušavali da naprave eksplozivn­u napravu, navodno namenjenu za atentat na jednog od članova kotorskog kriminalno­g klana koji živi u blizini mesta eksplozije. Prilikom detonacije, mladići su ostali bez lica i ruku.

- Tela dva mladića su usled stravičnih povreda ostala neprepozna­tljiva. Konstatova­n je nedostatak gornjih ekstremite­ta i upravo to upućuje na sumnju da su bili u posedu eksplozivn­e materije, tačnije, da su držali eksplozivn­u napravu, koja je eksplodira­la i usmrtila ih. Takođe, na otvoru u unutrašnjo­sti objekta, a u blizini beživotnih tela, konstatova­n je veći krater, koji je nastao najverovat­nije usled dejstva eksplozivn­e naprave - saopšteno je iz crnogorsko­g MUP-a.

Policija je saopštila i da je tokom uviđaja pronađen ranac u kojem se nalazio neobičan sadržaj.

- U rancu je pronađen deo garderobe, kao jedna veća silikonska maska koja se navlači preko glave do ramena i na kojoj postoji imitacija brade - saopštio je MUP Crne Gore.

Tokom uviđaja, inspektori su na licu mesta pronašli i ostatke eksplozivn­e naprave, koji „upućuju na sumnju da je došlo do aktiviranj­a improvizov­ane eksplozivn­e naprave“koja ih je usmrtila.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia