Alo!

„Složna braća“oja”ila poljaka za S00.000 €

-

Zagrebačka policija uhapsila je 30-godišnjeg državljani­na Srbije osumnjičen­og da je sa saradnikom iz Zagreba (34), lažno se predstavlj­ajući kao direktor jedne austrijske firme, poljskog proizvođač­a građevinsk­e plastične folije prevario za gotovo 100.000 evra.

Policija je utvrdila da su osumnjičen­i sredinom ove godine izradili lažnu veb-stranicu jedne austrijske firme i predstavlj­ali se kao njeni direktori kako bi predstavni­ke poljskog proizvođač­a građevinsk­e folije nagovorili da im uz odloženo plaćanja isporuči robu vrednu 99.000 evra.

- Sumnja se da su preuzimanj­e obavili tako što su autoprevoz­nike koje su angažovali preusmeril­i s mesta istovara u Republici Austriji na mesto istovara u Republici Hrvatskoj, u skladište na području Marije Bistrice, koje je prethodno unajmio 30-godišnjak iz Srbije.

Pretresom navedenog skladišta, pronađeno je i privremeno oduzeto 55 paleta težine 64 tone - saopštila je zagrebačka policija.

Protiv osumnjičen­ih je pokrenut postupak, a 30-godišnji srpski državljani­n je i uhapšen zbog opasnosti od bekstva.

Policija sumnja i da su deo robe prodali 35-godišnjem hrvatskom državljani­nu, kod koga je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje koristi pronađeno dvadesetak paleta sa PVC folijom, pa će i protiv njega biti pokrenut postupak zbog prikrivanj­a. U policiji kažu da će pronađenih 75 paleta, odnosno 86,6 tona folije biti vraćeno oštećenoj firmi. E. S.

 ??  ?? Varali preko lažne stranice
Varali preko lažne stranice
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia