Alo!

Pljačkali samo gastarbajt­ere!

-

Mladenu J. (35) uz Smedereva izrečena je kazna zatvora od tri godine i devet meseci, a Bobanu P. (20) iz Negotina od godinu i devet meseci zatvora, obojici zbog pljački gastarbajt­erskih kuća u Negotinu. Oni su potpisali sporazum o priznanju krivice.

Tim sporazumom, lopovi su se obavezali i na nadoknadu štete oštećenim građanima.

Dvojica pljačkaša su u periodu od 17. do 22. decembra prošle godine obili više kuća na Miloševsko­m putu u Negotinu i tom prilikom ukrali robu velike vrednosti: zlatne dukate, oružje, alat, nakit, satove. Najveću pljačku počinili su u noći između 16 i 17. decembra, kada su iz kuće J. M. odneli novac i robu (300 dukata, nakit, skupocena alkoholna pića, pištolj, mačeve, dvogled, kamere, ručne satove, latop, alat…) u vrednosti od više od 6,7 miliona dinara. Lopovi su uhapšeni krajem 2016. u Beogradu, kada im je policija u automobolu pronašla veću količinu robe. Pretpostav­lja se da je Mladen J., koji godinama radi kao građevinac u Negotinu, tipovao kuće gastarbajt­era dok je izvodio radove, a onda ih je zajedno sa Bobanom P. opljačkao. U Beograd su, najverovat­nije, krenuli da bi lakše prodali robu.

U njihovom automobilu sa falsifikov­anim brojem šasije pronađeno je 120 dukata, zlatni nakit, satovi, mobilni telefoni, fotoaparat­i, alat, ali i oružje, puška, pištolji, municija...

Mladen J. je pre desetak godina osuđivan zbog teških krađa, dok Negotinac Boban P. nije osuđivan.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia