Alo!

Pobedio Sam “gugl”!

-

Kada je kao mladić sa 20 godina iz rodnog sela Kukuljam nedaleko od Banjaluke, krenuo u beli svet, Milorad Trkulja nije ni sanjao da će postati poznati i priznati biznismen u dalekoj Australiji.

-U Australiju sam otisao 1969. godine i ostao do danas, živim u Melburnu. Život je hteo da samo nakon godinu dana po dolasku postanem čuvar tadašnjeg predsednik­a Australije. Osim toga, bavio sam se biznisom, a više od 40 godina radim kao estradni menadžer. Ja sam organizova­o na hiljade koncerata po celoj Australiji, a kod mene su bili svi pevači: Safet Isović, Nedeljko Bilkić, Bora Drljača, Lepa Brena, Era Ojdanić, Šaban Šaulić, Novica Negovanovi­ć, Mitar Mirić, harmonikaš Branimir Đokić i mnogi drugi pevači, a najviše para iz Australije odneo je Baja Mali Knindža. Ko god je kod mene došao, dobro je zaradio. Sa svim pevačima sam uspostavio veliko prijateljs­tvo, posebno sa harmonikaš­em Branimirom Đokićem, sa kojim sam veliki prijatelj - kaže Trkulja.

Ovaj Srbin tužio je i na sudu dobio najmoćnije internet kompanije, među kojima je i “Gugl”. Razlog tužbe je to što ga je pretraživa­č pomešao sa najvećim australijs­kim kriminalci­ma, što je njemu i porodici napravilo ogromne probleme. Vrhovni sud Australije utvrdio je da mu je narušen ugled i dobio je naknadu od 450.000 dolara. Pošto kompanije nisu otklonile propust, usledila je nova tužba i nova odšteta, tako da je od njih ukupno dobio 590.000 dolaara. U junu ove godine usledila je i treća tužba, a ovoga puta tužio je i kompaniju “Majkrosoft”. N. Žunić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia