Alo!

Hrvati bi da slave „Oluju” u Srbiji!

„Ne znam samo od koga se Hrvati skrivaju u našoj državi, nisam video nijedan zabeleženi incident”, kaže Štrbac

-

Hrvati žele da 4. i 5. avgusta slave dan pobede u Srbiji! Naime, Tomislav Žigmanov, predstavni­k Hrvata iz Vojvodine i nekadašnji koalicioni partner Demokratsk­e stranke, izjavio je da „Hrvati u Vojvodini svakog avgusta moraju ćutati, biti tihi, sklanjati se, skrivati”. „Kamo sreće da Srbi u Hrvatskoj imaju ono što Hrvati imaju u Srbiji”, odgovara mu za „Alo!” direktor „Veritasa” Savo Štrbac.

Savo Štrbac iz Dokumentac­iono-informacio­nog centra „Veritas“je povodom izjave Tomislava Žigmanova rekao za „Alo!” da se ne mogu, u bilo kom pogledu, praviti paralele između Hrvata u Srbiji i Srba u Hrvatskoj, kao i da je to samo reakcija na to što Hrvati svake godine slave etničko čišćenje Srba u akciji „Oluja”, koje i ove godine finansira hrvatsko ministarst­vo odbrane.

- Kamo sreće da mi imamo u Hrvatskoj ono što Hrvati imaju u Srbiji! Ovo je valjda reakcija na to što se događa u Hrvatskoj u vezi sa slavljenje­m „Oluje“, što finansira država preko ministarst­va branitelja. Srbi se tamo skrivaju tokom ove proslave,

moraju biti manji od makovog zrna, tih dana ne izlaze iz kuća. Ne znam samo od koga se Hrvati skrivaju u našoj državi, nisam video nijedan zabeleženi incident. Ne mogu se, u bilo kom pogledu, praviti paralele između Hrvata u Srbiji i Srba u Hrvatskoj. Hrvati u Srbiji žive u nekom svom svetu, u zabludi, veruju svemu što čuju iz hrvatskih medija, da Srbima tamo teku med i mleko, da imaju sva moguća prava, više nego što imaju nacionalne manjine u drugim zemljama - rekao je za „Alo!” predsednik „Veritasa” Savo Štrbac.

Takođe, Savo ističe da se još dešava tihi egzodus, jer ono malo Srba što je ostalo ili što se u međuvremen­u vratilo napušta Hrvatsku, svaki dan pomalo, što se vidi po migraciji stanovništ­va, u poslednjih nekoliko godina na jednog povratnika iz Srbije u Hrvatsku ima pet odlazaka iz Hrvatske prema Srbiji, kao i da su izvor ovih informacij­a hrvatski podaci.

Žigmanov se nije zaustavio samo na ovom tvitu, on je, naime, preko društvene mreže Tviter napao i ministra i potpredsed­nika Socijalist­ičke partije Srbije Branka Ružića zbog njegove posete Hrvatskoj u vreme godišnjice operacije „Oluja“.

„Hoće li ministar Ružić posetiti i Kukujevce, Hrtkovce, Slankamen...“napisao je Žigmanov kao komentar na vest da je Ružić otišao u posetu srpskom stanovništ­vu u Hrvatskoj.

I. Mišić

Srbima u Hrvatskoj ne teku med i mleko

Štrbac

 ??  ?? Provocira: Tomislav Žigmanov
Provocira: Tomislav Žigmanov
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia