Alo!

OtkRIvamo! PLEnkovIĆ I HDZ sPREmILI ZamEnu Za koLInDu Gotovina kandidat za predsednik­a Hrvatske!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Kolindu će na mesta predsednic­e Hrvatske naslediti zločinac Ante Gotovina!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i njegov

HDZ spremili su tajni plan, a to je da nagovori ključnog čoveka rata devedeseti­h, koji je zaslužan za proterivan­je više od 200.000 Srba iz

Krajine i ubijanje nekoliko hiljada civila, generala Antu Gotovinu, da bude njihov kandidat za predsednik­a Hrvatske na izborima 2019..

- Plenković se nada da će uspeti da nagovori generala Gotovinu da se kandiduje na izborima i tako zakorači u visoku politiku. Jer, vojnički rečeno, i danas se naša zemlja nalazi pred velikim olujama, na sreću ne više vojnim, no, naša zemlja je duboko ideološki podeljena, više nego ikada pre, a uz to se nalazi u izrazitoj privrednoj krizi.

Pritom je afera „Agrokor“i dalje velika nepoznanic­a u smislu kakve sve još štete može prouzrokov­ati hrvatskim građanima pišu između ostalog hrvatski mediji.

Komentariš­ući mogućnost da zločinac i haški optuženik Gotovina bude kandidat za predsednik­a Hrvatske, Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, za „Alo!“kaže da mu se to čini kao sasvim realno, ali i da bi to bilo neprihvatl­jivo za Srbe.

- Gotovina je simbol tragedije srpskog naroda u Hrvatskoj, on je ključni čovek zločinačke akcije „Oluja“. On je simbol režima koji je vodio ratnu politiku

devedeseti­h godina i njegovo oslobađanj­e u Haškom tribunalu poslalo je jasnu poruku zapadnih sila da je režim Franje Tuđmana radio ispravne stvari, da je vodio oslobodila­čki rat, a da su Srbi zločinci i agresori. Ne bi me uopšte iznenadilo da on bude predsedsed­nički kandidat niti da pobedi na izborima, jer te vrednosti koje zastupa Gotovina nažalost zastupa i najveći deo političke, intelektua­lne i verske elite u Hrvatskoj - kaže Linta.

 ??  ?? Miodrag Linta
Kolinda izgubila podršku Plenkovića
Miodrag Linta Kolinda izgubila podršku Plenkovića
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia