Alo!

NOVI DETALJI POGIBIJE MLADIćA KOJI SU NIKŠIćANI BILI U OBRAčUNE U B

- Piše: S. Dž. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Crnogorska policija utvrđuje da li su Nikšićani Milan Peković (24) i Boško Božović (22), koji su razneti dok su pravili bombu, bili umešani u neko krivično delo i da li je pištolj nađen na mestu tragedije korišćen u nekom obračunu.

Kako „Alo!” saznaje, proverava se da li su nastradali mladići eventualno umešani u neke likvidacij­e u Srbiji na koje je pečat stavila mafija iz Crne Gore. Ranac nađen na mest tragedije, u kojem je bio pištolj kalibra 7,62 milimetra, sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka, kao i maske za prerušavan­je, poslati su u forenzički centar u Danilovgra­du na analizu. Policija očekuje da na osnovu veštačenja utvrdi da li je oružje korišćeno u nekom krivičnom delu.

Božidar Spasić, bivši operativac Službe državne bezbednost­i, na osnovu podatka da su Nikšićani posedovali eksploziv pretpostav­lja da su verovatno bili povezani sa obračunima u Beogradu.

- Policija mora detaljno da istraži poreklo eksploziva i na osnovu nađenih ostataka utvrdi da li je pripreman za podmetanje pod vozilo ili neki objekat. Pravljenje bombe ukazuje na to da se sukob kriminalac­a proširio van Bara i Herceg Novog. Klanovi su očito pustili pipke po celoj Crnoj

Gori, a to je zbog sukoba škaljarsko­g i kavačkog klana veliki rizik i za Srbiju, jer njihovi pripadnici često borave u Beogradu - ističe Spasić.

Nikšićani Milan Peković (24) i Boško Božović (22) stradali su 1. avgusta u ranim jutarnjim satima u napuštenom restoranu „Mimoza“u Tivtu. Porodice su potvrdile njihov identitet, a tela su poslata na obdukciju. Prvi nalazi istrage ukazuju na to da su mladići poginuli dok su pravili eksplozivn­u napravu. Na osnovu tragova koji su nađeni na mestu stravičnog događaja isključuje se mogućnost da se radi o ubistvu.

- Tela su ležala na svega neko-

 ?? Fotografij­e: rajko ristić, goraN srDaNoV, aLeksaNDar DiMitrijeV­ić ?? Ivan Ćirić teško povređen nakon
eksplozije Podmetnuta bomba u
„Yu biznis centru“
Fotografij­e: rajko ristić, goraN srDaNoV, aLeksaNDar DiMitrijeV­ić Ivan Ćirić teško povređen nakon eksplozije Podmetnuta bomba u „Yu biznis centru“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia