Alo!

VELJI NEVOLJI JOŠ 30 DANA PRITVORA

-

Viši sud u Beogradu juče je za još 30 dana produžio pritvor navijaču Partizana Veljku Belivuku (32) zvanom Velja Nevolja i Marku Miljkoviću, koji su optuženi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića u januaru ove godine.

- Belivuku i Miljkoviću je produžen pritvor da na slobodi ne bi ponovili krivično delo za koje su optuženi, kao i zbog uznemirenj­a javnosti koje bi moglo da ometa postupak protiv njih dvojice - saopštio je Viši sud u Beogradu.

Istom odlukom, Viši sud je odredio pritvor i trećem pomagaču M. K., koji je obuhvaćen optužnicom, ali je trenutno u bekstvu. To znači da će M. K. u slučaju hapšenja biti odmah sproveden u pritvor.

Njih trojica su pre tri dana optuženi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića. Vanpretres­no veće Višeg suda trebalo bi do kraja meseca da potvrdi ili odbaci ovu optužnicu ili eventualno zatraži ispravku ili dopunu. Prema navodima optužnice, Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i još dvojica okrivljeni­h se terete za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine u ulici Kraljice Marije u Beogradu.

Belivuku, M. M. i M. K. stavlja se na teret krivično delo ubistva pomaganjem. Oni su prvobitno sumnjičeni za teško ubistvo u saizvršila­štvu, ali je u toku istrage kvalifikac­ija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci. Optužnica je sudu prosleđena prošle sedmice i čeka se odluka o potvrđivan­ju - rekla je Irena Bjeloš, portparol tužilaštva.

M. K. je u bekstvu, a za Belivuka i M. M. tužilaštvo je zatražilo produženje pritvora. Belivuk je uhapšen početkom februara pod sumnjom da je ubio Miloševića i od tada je u pritvoru, dok je M. M. uhapšen početkom maja. Na saslušanju u tužilaštvu Belivuk je negirao svoje učešće u ubistvu, dok se M. M. branio ćutanjem. S. Dž. S.

 ??  ?? Veljko Belivuk ostaje u zatvoru
Veljko Belivuk ostaje u zatvoru
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia