Alo!

DRUGARI NOSILI BELE MAJICE SA NATPISOM „LUKA“

-

Luka Milinković (13), dečak koji je u subotu pronađen mrtav u moru na Braču, sahranjen je juče na groblju u Petrovarad­inu.

Od malenog Luke, osim roditelja, oca odbojkaša Markosa Milinković­a i majke Jelene Vukobrat, rodbine i prijatelja, oprostili su se i njegovi drugari iz VI/4 novosadske Osnovne škole „Vasa Stajić”. U spomen na prerano izgubljeno­g druga obukli su bele majice sa njegovim imenom, a svaki od njih je nosio po jednu belu ružu...

Jutrom su se na petrovarad­inskom groblju okupili roditelji i prijatelji da isprate malenog Luku do njegovo večne kuće. Mukli tišinu parali su jecaji ožaloščeni­h, koji su ponavljali - zašto prerano ode?

U kapeli, uz beli sanduk koji je bio prekriven cvećem, stajali su Markos i Jelena, koji nisu krili suze. Prisutni, među kojima su bili i odbijkaši Slobodan Boškan i Vanja i Nikola Grbić, pokušavali su da za roditelje nađu reči utehe, ali ih nisu pronalazil­i.

U mukloj tišini, koja parala dušu, iz kapele je izneto Lukino telo. Odmah iza njega, držeći ruke na sanduku, išli su njegovi roditelji Jelena i Markos. Suze su tekle, a bol koji se mogao videti bio je velik. Oni se od Lukinog sanduka nisu odvajali do njegove večne kuće. Koliko im je bilo teško, govori to da su neposredno pre ukopa oboje pali na kolena pored rake.

Od Luke Milinković­a se u ime njegovog razreda oprostio jedan drug. On je, skrhan bolom, rekao da su Luku prerano izgubili. Pomenuo je da Luka sad neće odrasti zajedno s njima, ispuniti sve svoje sportske snove, da jednog dana bude kao tata...

Dečak je preminuo prošle subote, prvog dana letovanja, na koje je otišao sa majkom Jelenom. On je kobnog dana sa drugarima otišao da vozi kajak, a potom navodno i da roni. Njegovo beživotno telo su iz mora kod ostrva Brač izvukli kupači. Uprkos intervenci­ji lekara, koji su pokušali da ga reanimiraj­u, dečaku nije bilo spasa. Obdukcija je pokazala da je dečak preminuo usled izliva krvi u mozak.

Nakon tregedije, obavešten je i Lukin otac, koji je odmah došao iz Argentine. E. S.

 ??  ?? Dečak sahranjen u
belom kovčegu
Dečak sahranjen u belom kovčegu
 ??  ?? Otac i majka skrhani od bola
Otac i majka skrhani od bola
 ??  ?? Umro: Luka Milinković
Umro: Luka Milinković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia