Alo!

Luka tRaŽIo Da sE ČuJE sa maJkom

-

Crnogorska policija je prošle nedelje uhapsila Beograđank­u Anđelku Bojović, majku Luke Bojovića, navodnog vođe zemunskog klana, jer je sa rođakom Matijom Bojovićem posmatrala kuću Nikšićanin­a Ratka Koljenšića. Kod njih su pronađene fotografij­e Koljenšiće­vog doma. On je jedan od optuženih za ubistvo Anđelkinog mlađen sina Nikole Bojovića.

Ona se u nedelju vratila u Beograd jer je izašla iz policijsko­g pritvora, u kojem je provela 72 časa.

- Čim je čuo da mu je majka privedena, Luka Bojović, koji se nalazi u zatvoru u Španiji, zatražio je od nadležnih da mu dozvole da se čuje sa njom - objšanjava naš sagovornik.

Podsećanja radi, Vrhovni sud Španije potvrdio je Luki Bojoviću kaznu zatvora od 18 godina, izrečenu u decembru 2014. Bojović je oslobođen optužbi za ubistva Milana Jurišića u Madridu 2009, ali je proglašen krivim za falsifikov­anje dokumenata i držanje oružja.

- On ima pravo da uz dozvolu komunicira s porodicom. Ovog puta je izrazio želju da ga spoje sa Beogradom, gde mu je majka. Odluku o tome da li može da se čuje sa njom čeka nekoliko dana - dodaje naš izvor.

Mlađi brat Luke Bojovića ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda. Za zločin je optužen Saša Cvetanović zvani Pitbul. Po optužnici, nalog je dao Slobodan Šaranović, a Miloš Delibašić je bio organizato­r. Dok su pripremali ubistvo Đurovića, Delibašić je kazao da treba da likvidiraj­u Vidakovića.

- Otišli smo na plažu Mogren i otplivali do bova da bismo mogli da razgovaram­o naveo je Vojinović.

- Koljenšić je ispričao da mu tip koji je ubio Nikolu Bojovića sada pravi problem jer ga zove, a ne može da ga dobije, pa zove njegovu ženu. Delibašić je rekao: „Daj da rešimo taj problem.“

Koljenšić je, tvrdi Vojinović, rekao da se plaši da će Cvetinović pasti i odati sve ostale, ali i da je Pitbul rekao svom bratu da je ubio Nikolu Bojovića kako bi se zaštitio od odmazde grupe.

Inače, ovo nije bio prvi put da Miloš Vojinović sarađuje sa istražnim organima. To se dogodilo i posle pljačke „Izrael dajmond centra” 2008. godine, kada je ispričao kako je sa Delibašiće­m počinio to razbojništ­vo. Ipak, na suđenju aprila 2014. povukao je priznanje, pa se Delibašić našao na slobodi. E. A.

 ??  ?? Nikola Bojović
je ubijen
29. aprila 2013.
Nikola Bojović je ubijen 29. aprila 2013.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia